Women's Sports Agency heet ook Kim Everaerst welkom!

Kim Everaerst speelt al sinds haar elf jaar in de Duitse competitie bij Borussia Mönchengladbach. Ze is begonnen met voetballen toen zij vijf jaar oud was bij RKSV Wittenhorst in haar woonplaats Horst en is dus al vroeg naar Duitsland vertrokken. Haar grote voorbeeld is Dominique Janssen/Bloodworth, ook zij is bij RKSV Wittenhorst begonnen. Ook bij de KNVB was zij al vroeg in beeld en is voor alle nationale teams geselecteerd. Everaerts maakt nu deel uit van de Oranje Leeuwinnen O19 en droomt van het hoogst haalbare.

“ Mijn reden om samen te werken met WSA omdat ik samen met Angela een goede toekomst zie. Ik vind het fijn om met iemand samen te werken met veel ervaring, zowel als speelster als op het zakelijke vlak, die mij ondersteunt in mijn weg naar de top om het uiterste uit mijzelf te halen”, aldus Kim. Welkom Kim en veel succes!


Top talent Dana Foederer start samenwerking met Women's Sports Agency

Dana Foederer tekende al op 16-jarige leeftijd haar eerste prof contract met PSV en start samenwerking met WSA. De inmiddels 17-jarige Dana maakt op dit moment deel uit van de Oranje Leeuwinnen O19 en is speelster van de PSV vrouwen. Ze is gebrand om zich verder te ontwikkelen naar het hoogst haalbare. 

Foederer is zowat met een bal geboren en begon haar carrière bij de club Rood Wit V, waar haar vader maar liefst 42 jaar gepeeld heeft, in haar woonplaats Veldhoven. Ze maakte de stap naar UNA en speelde daar ook tussen de jongens totdat CTO Eindhoven aan haar deur klopte en maakte dus vervolgens afgelopen seizoen de stap naar de PSV vrouwen. Ook bij de KNVB bleef haar talent niet onopgemerkt en speelde ze in alle jeugd nationale teams. "Mijn hoogtepunt tot nu toe was de finale in Bulgarije tijdens het EK voor meiden O17 (WU17) Daar wonnen we een zilveren medaille, omdat we met penalty’s de finale van Duitsland verloren. Toch een geweldige ervaring", aldus Foederer.

Ze barst van de ambitie: "Mijn grote voorbeeld is Frenkie de Jong, qua spel lijk ik wel op hem. Ook Johan Cruyff bewonder ik. Mijn grote droom is om een echte Leeuwin te worden en bij een mooie, goede club in het buitenland te gaan spelen".

Dana wil zich in alle luwte verder ontwikkelen en denkt met Woman’s Sport Agency haar voetbaltoekomst naar een mooi niveau te tillen. "WSA geeft me het gevoel dat ik me met het voetbal bezig kan houden en zal mijn randzaken gaan behartigen", vertelt ze. Welkom Dana en veel succes!


Maxime Bennink per direct van PEC Zwolle naar Reading FC

Maxime Bennink vertrekt per direct naar Engeland en gaat daar als full prof spelen voor de stevige middenmoter Reading FC in de FAWSL. “ Ik heb een warm welkom gehad en het voelde eigenlijk gelijk goed. Ik heb er enorm veel zin in om voor deze mooie club te mogen gaan spelen en mezelf in een van de sterkste competities verder te ontwikkelen”, aldus Bennink.

Reading FC heeft de afgelopen jaren bewezen een stevige en stabiele middenmoter te zijn in de FAWSL die graag wil voetballen. In de hoogste league in Engeland komt Maxime onder andere oud teamgenoot Esmee de Graaf (West Ham United)tegen, samen speelden ze bij PEC. 

Maxime Bennink heeft van 2009 tot 2011 bij SV Grol gespeeld. Vervolgens heeft zij genoten van de jeugdopleiding van FC Twente van 2011 tot en met 2016. In 2016 heeft zij de stap naar PEC Zwolle gemaakt en onlangs tekenende ze nog voor nog een seizoen maar deze kans kan zij niet laten gaan. De transfer is in korte tijd tot stand gekomen en beide clubs waren er snel uit waardoor Maxime haar droom achterna kan gaan. Dank voor het vertrouwen PEC Zwolle en heel veel succes Maxime!


Pia Rijsdijk maakt transfer naar SC Sand en speelt volgend jaar in de Bundesliga!

Pia Rijsdijk heeft haar contract getekend bij SC Sand in Duitsland. De club is een stevige middenmoter met ambitie in de Bundesliga. De keuze was wederom niet makkelijk aangezien zij het goed naar haar zit had bij de ADO vrouwen. Echter haar 19 goals in het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven en betekent deze kans voor haar een stap omhoog, full time trainen en spelen in een sterkere competitie met meer tegenstand. 

Pia is pas op 12-jarige leeftijd bij SSS Klaaswaal begonnen en heeft het CTO Amsterdam/KNVB Talent team doorlopen in combinatie met het spelen van wedstrijden in clubverband bij RVVH en Ter Leede. Maar liefst 12 keer kwam zij uit voor het Nederlands elftal O19 en in 2011 speelde zij het EK O19 in Italië. Na het EK is zij op 19-jarige leeftijd vertrokken naar Tuscaloosa om te voetballen en studeren bij The University of Alabama. Vier jaar later keerde ze terug en mocht zij aan de slag bij de ADO Den Haag Vrouwen en met succes. In het seizoen 2015/2016 won Pia samen met de power vrouwen de KNVB-beker en versloeg AFC Ajax met 1-0. Vervolgens heeft zij een seizoen gespeeld bij MSV Duisburg en vond het afgelopen seizoen haar weg weer terug bij ADO Den Haag. De Bundesliga is dus niet onbekend voor haar. “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop vaak belangrijk te kunnen zijn voor het team”, aldus de altijd ambitieuze Pia Rijsdijk.

De eerste oefenwedstrijd heeft ze er al op zitten en ze was gelijk trefzeker tegen SC Freiburg. Gefeliciteerd en heel veel succes Pia! 


Emma Jones signs for Lewes FC

Lewes land top Welsh striker Emma Jones

"Fran Alonso has added in-form striker Emma Jones to his new-look squad for the 2019-20 season.
Jones joined Cardiff City mid season and made 12 appearances, scoring 9 goals. Prior to that, 24-year-old was at Linköpings FC and played in the Champions League for the Swedish side. She has previously represented Wales at both under-17 and under-19 level, featuring in the U19 European Championships in 2013 and broke into the senior team this year.
Fran Alonso commented: "I’ve been trying to bring Emma to Lewes for a while and I'm delighted to confirm she is now a Rook. Club and player have the same ambitions and she showed me from the beginning her desire to play here. She is not only a senior international player but a proven goal scorer who will contribute massively to have a very successful season.”
Jones added: "I'm really excited to be at Lewes. My main job is to score goals and that's exactly what I intend to do.”

Bron: www.lewesfc.com


Nadine Noordam verlengt haar contract bij ADO

Nadine Noordam heeft haar nieuwe contract bij ADO Den Haag Vrouwen getekend. Van jongs af aan is Noordam al te bewonderen bij de residentieclub. Zo maakte zij in 2014-2015 deel uit van Jong ADO Vrouwen en stroomde na één jaar door naar de hoofdmacht. De 20-jarige middenveldster heeft woensdagmiddag haar handtekening gezet onder haar vijfde seizoen bij het eerste elftal. 

Nadine zette de krabbel met een voldaan gevoel: ‘’Ik heb mijn contract bij ADO verlengd, omdat ik mij thuis voel bij de club. Aankomende zomer begin ik alweer aan mijn vijfde seizoen bij het eerste vrouwenelftal. Daarnaast heb ik heel veel zin om met deze groep aan de slag te gaan! De sfeer is goed en ik denk dat we veel kunnen bereiken volgend seizoen. Ik kan niet wachten om te beginnen!’’

Lees meer @ adovrouwen.nl


Mandy van den Berg verlengt en blijft langer in Valencia

Valencia CF heeft het contract verlengd met Mandy van den Berg. De capitana heeft het erg naar haar zin in Valencia en kijkt uit naar weer een nieuw seizoen. Van den Berg kwam begin 2018 over van Reading FC naar Valencia CF om te spelen in de Spaanse Liga Iberdrola voor deze prachtige club en stad waar het voetbal ademt. De teller staat inmiddels op 38 wedstrijden in de Spaanse competitie en daar gaan er dus meer bijkomen. 

Op dit moment is Mandy herstellende van een ACL blessure en de revalidatie verloopt erg voorspoedig. “Ik voel me erg goed hier, heb het erg naar mijn zin en ik kijk uit naar een onvergetelijk seizoen!”, aldus Mandy. Gefeliciteerd en heel veel succes! 


Maxime Bennink verlengt met PEC en start samenwerking met WSA

Maxime Bennink heeft haar contract met PEC Zwolle verlengt met een jaar. Na een sterk seizoen heeft zij besloten om nog een jaar bij PEC Zwolle te blijven waar de club natuurlijk enorm blij mee is. Bennink heeft zojuist geschiedenis geschreven met het eerste onder 23 team van Oranje waarmee zij tijdens het Nordic Tournament in Zweden in actie is gekomen. Maxime wil graag toewerken aan een professionele toekomst in het buitenland en samen met Women’s Sports Agency hoopt zij haar dromen waar te maken. Gefeliciteerd Maxime, op naar een mooie samenwerking en veel succes!

Jennifer Vreugdenhil blijft Valencia CF trouw en verlengt!

Keeper Jennifer Vreugdenhil heeft haar contract verlengd bij Valencia CF. Vreugdenhil had in 2017 bijna gekozen voor een maatschappelijke carrière toen onverwachts Valencia CF op haar deur klopte. Die kans greep zij met beide handen aan en inmiddels staat de teller al op 58 matches in de Liga Iberdrola, zit zij tegen het grote Oranje aan en heeft zij zojuist geschiedenis geschreven met het eerste onder 23 team van Oranje tijdens het Nordic Tournament in Zweden. Jennifer heeft getekend voor nog een jaar, dit gaat haar derde seizoen worden voor Valencia CF. “ De club geeft mij veel vertrouwen, ik heb het hier erg naar mijn zin en zit hier goed op mijn plek” aldus Jennifer Vreugdenhil. Gefeliciteerd met deze verlenging Jen en heel veel succes!

Soraya Verhoeve verlengt haar contract bij AJAX

Vandaag is het contract van Soraya Verhoeve verlengt met de Ajax Vrouwen. Afgelopen weekend werd de beker nog gewonnen tegen PEC Zwolle en werd mede door een prachtige corner van Verhoeve de winnende treffer gescoord. “ Ik ben enorm trots en blij met deze verlenging en het vertrouwen van Ajax”, aldus Soraya. 

Verhoeve kan terug kijken op weer een mooi jaar welke afgesloten werd met het winnen van de KNVB beker. Met Champions League ervaring in haar zak en een mooie ontwikkeling op de links back positie waarbij ze de aanval steeds maar weer heeft ondersteund maakt zij zich nu klaar voor de Oranje Leeuwinnen onder 23 jaar. Op 25 mei reizen zij af naar Zweden waar zij deel gaat nemen aan het Nordic Open Tournament. 

Namens Women’s sports Agency gefeliciteerd en veel succes!


PSV Vrouwen contracteert toptalenten Lisan Alkemade en Romée Leuchter

De toptalenten Lisan Alkemade en Romee Leuchter tekenden afgelopen vrijdag hun contract onder toeziend oog van Sandra Dorreleijers, manager van de PSV Vrouwen.

Een van de meest belovende aanvallers, Romée Leuchter, maakt na dit seizoen de overstap van het KNVB Talententeam Zuid naar de PSV Vrouwen. De jeugd international maakte afgelopen weekend nog een hattrick toen zij met haar team tegen de beloften van PEC speelde. "Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging en heb veel zin om voor PSV te gaan spelen", aldus Romée. De 18 jarige Leuchter maakt onderdeel uit van het nationaal team onder 19 en maakt zich op voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie welke begin april in eigen land gespeeld gaat worden. Romée is haar voetbalcarriére begonnen in haar geboorteplaats Schinveld en dat zij talent had was toen al bij de KNVB opgevallen.

De talentvolle keepster Lisan Alkemade uit Lisse maakt ook de overstap van het KNVB talententeam Zuid naar PSV. De PSV vrouwen start vanaf volgend seizoen met een beloften team waar veel team genoten naar door zullen stromen van het KNVB talententeam Zuid, maar de nog maar 16 jarige Alkemade mag direct aansluiten bij het eerste. " Dit is een mooie kans voor mij om de volgende stap te gaan maken en verder te kunnen ontwikkelen", aldus Lisan. De keepster maakt onderdeel uit van jong Oranje onder 17 jaar en startte haar voetbalcarrière bij FC Lisse.

Women's Sports Agency wenst beide veel succes, nogmaals gefeliciteerd Romée en Lisan!


Ook Sheila van den Bulk uitgeschakeld door zware knieblessure.

“ Dit is een enorme dreun zo vlak voor mijn seizoen, maar ik ben nog niet klaar!”, aldus Sheila van den Bulk. Ze was in voorbereiding van een nieuw seizoen, een nieuw jaar en was gebrand om te laten zien wat voor rots ze in de branding kan zijn voor haar Djurgården IF, een van de topclubs in de Zweedse competitie. Ook Sheila heeft net als haar maatje Mandy van den Berg haar kruisband afgescheurd, een veel voorkomende blessure in het vrouwenvoetbal waarvan iedereen hoopt deze over te slaan. Ze is sterk en gebrand om terug te komen.

De Europees kampioene, ze maakte immers deel uit van de succesvolle Oranje Leeuwinnen toen zij ons land in ban ban wist te brengen van het vrouwenvoetbal in 2017, is aangeslagen maar positief. “Het wordt in ieder geval een ander jaar, een jaar waar revalidatie op het programma staat en dat is even schakelen. Het wordt een jaar waar ik ook deze ervaring weer mee kan nemen en het me nog sterker gaat maken”, aldus van den Bulk. 

Sheila begon haar carrière bij de ADO vrouwen waar zij de dubbel wist te winnen. Daarna vertrok zij naar Scandinavië om daar in de top competities te gaan spelen en zichzelf verder te ontwikkelen. Van den Bulk heeft alle jeugd nationale teams doorlopen en wist het tot het grote Oranje te schoppen. 

 


Mandy van den Berg uitgeschakeld door knieblessure. “Dit gaan we fiksen!”, aldus Mandy

Mandy van den Berg heeft aan het einde van de gewonnen wedstrijd met haar Valencia CF tegen Albacete haar kruisband afgescheurd. De club werd dit seizoen al geteisterd door vele geblesseerden waarbij de Nederlandse rots van de verdediging nu op het lijstje bij komt te staan. Van den Berg heeft een sterk seizoen tot nu toe gedraaid met vele clean sheets en is gebrand om terug te komen.  Na de teleurstelling, die natuurlijk aanwezig was, was haar reactie: “dit gaan we fiksen!”. 

Michelle Hendriks stopt noodgedwongen met topsport

Het hoge woord is eruit van een van de meest belovende middenvelders van Nederland, Michelle Hendriks moet helaas noodgedwongen stoppen met topsport. Ze was al ruim twee jaar aan het revalideren en de vooruitgang gaat te langzaam en is te onzeker. Dit is haar verhaal:

"Lieve familie, vrienden & belangstellenden,

Na een tijd niks gepost te hebben, kom ik vandaag eindelijk weer met een bericht.

Vele van jullie voelen het denk ik al wel aankomen, want de afgelopen twee jaar zijn op sportief gebied niet de beste, leukste en herinneringswaardig geweest.

Mijn keuze is dan ook om aan het einde van dit seizoen te gaan stoppen met Topsport, al is dit niet bepaald een keuze te noemen..

Helaas heeft mijn kraakbeen in mijn knie de afgelopen jaren veel klappen gehad waardoor er flink wat beschadiging is en dit kan niet meer aangroeien of herstellen.

Na 6 maanden revalideren leek het na de operatie van 8 augustus 2017 de goede kant op te gaan, ik kon weer lopen, balletje trappen etc. Iedereen om me heen zag de vooruitgang en ik was klaar om begin van dit seizoen aan te sluiten bij de groep. Eerst nog een krachttest doen,  maar daar was ik niet bang voor, want het voelde goed. Helaas kwam uit de test dat ik een dermate groot krachtverschil had waardoor het aansluiten bij de groep er nog niet in zat.

Vanaf dat moment kwam er geen vooruitgang meer, opnieuw bezoeken aan de orthopeed en bij een nieuwe MRI scan waarbij ze zagen dat mijn kraakbeen aardig beschadigd was, waren er nog maar twee opties:

Optie 1: Stoppen met Topsport

Optie 2: Door blijven trainen bij de fysio en hopen dat mijn spieren sterker gingen worden.

De keuze was natuurlijk makkelijk gemaakt, want stoppen komt niet in mijn woordenboek voor. Nog vaker en nog zwaarder trainen werd uit eindelijk niet beloond.

Na twee jaar klap op klap te krijgen en niet beloond te worden, geef ik het op,  hoewel het niet als opgeven voelt. Al die jaren heb ik er alles aan gedaan/voor gelaten om weer fit te worden. Ik kan mezelf niks verwijten, al had ik het graag anders gezien.

Als iemand mij had verteld dat ik op mijn 22e zou moeten stoppen met topsport dan had ik je voor gek verklaard, maar met blik op de toekomst is deze keuze de moeilijkste, maar wel de beste.

De afgelopen 2,5 jaar ben ik van een EK spelen met O19, naar geselecteerd te worden voor de Oranjeleeuwinnen, naar een zwart gat gevallen door mijn blessure. Zo zie je maar weer dat Topsport niet alleen leuke kanten heeft, veel mensen hebben die blik wel en uiteraard doen waar je van houdt is een zege. Wat mensen vergeten is wat het totaal plaatje achter Topsport is en dat is niet alleen rooskleurig. Het is enorm hard, lastig, moeilijk en zwaar, en ja dit is de keuze die jezelf maakt, dat klopt en mij hoor je ook zeker niet klagen. Als de keuze zich weer voor zou doen om in te stappen in deze wereld zeg ik weer JA!

Helaas stopt het op Topsport gebied hier voor mij en zal ik terugkijken op de vele mooie jaren die ik hierin heb gehad.

Ik wil daarom ook iedereen bedanken die mij heeft geholpen om hier te komen waar ik sta, ik ben niet altijd de leukste en de makkelijkste geweest. Mijn dank gaat vooral uit naar mijn schoonfamilie, fysio’s, artsen, Angela Verdoes, mijn zaakwaarnemer, en mijn collega’s van PSV Kaartverkoop. Maar boven alles mijn familie en vriendin: bedankt voor jullie geloof, het vertrouwen, het geduld en de tijd. Zonder jullie zou ik dit allemaal niet hebben kunnen doen en had ik hier niet eens gestaan.

Ook wil ik hierbij de club of beter gezegd MIJN club, mijn teamgenoten en de fans van PSV bedanken. Van kleins af aan droomde ik ervan om hier te spelen en dat heb ik waar kunnen maken dankzij jullie. Ik heb een fantastische tijd gehad en ik hoop dan ook dat we het seizoen op een mooie manier kunnen gaan afsluiten.

Voor ik het vergeet: voetballend lukt het dan misschien niet meer op topniveau, maar mijn doel om het vrouwenvoetbal op de kaart te krijgen, blijft gewoon staan!

Veel liefs Michelle"

Michelle is begonnen als 5 jarig meisje bij Nooit Gedacht en is daarna landelijk gaan spelen in de C en D jeugd bij RKSV Margriet in Oss. Vervolgens is zij naar het CTO Amsterdam gegaan en daarna mocht ze bij haar club PSV spelen. Michelle heeft alle jeugd nationale teams doorlopen en was aanvoerder van O19. Nu dat Michelle de keuze heeft moeten maken om te stoppen met topsport bedrijven zal zij zich gaan richten op een maatschappelijke carrière binnen PSV. 

 


Sheila van den Bulk verlengt bij Djurgardens IF Damfotboll

Sheila van den Bulk (29)heeft haar contract verlengd en blijft Djurgardens IF trouw. 

Sheila is blij met deze contractverlenging: "Ik heb het hier erg naar mijn zin, krijg veel vertrouwen van de coach en dat voelt erg goed. Daarbij is het een belangrijk jaar waar ik weer voor het hoogst haalbare wil gaan". Van den Bulk maakte in 2016 de overstap van het Noorse Koboltn IL naar Djurgarden IF spelend in de hoogste league in Zweden, de Damallsvenskan. Inmiddels is zij een vaste waarde geworden in het team en kijkt uit naar het aankomende seizoen. 

Als international heeft Sheila alle jeugd internationale teams doorlopen, heeft zij verschillende keren met het A-elftal mee mogen doen en mag zich Europees Kampioen noemen. 

Op naar een sterk seizoen Sheila, gefeliciteerd namens Women's Sports Agency!


Welkom Paola van der Veen!

Na vier jaar voetballen op het hoogste niveau en studeren in Amerika is het nu tijd voor de volgende stap in haar voetbalcarrière voor Paola van der Veen. 

Paola’s talent viel al snel op bij de KNVB en vanaf haar 15e heeft zij alle jeugd nationale teams doorlopen. Op haar 16e is zij verhuisd van Leidschendam naar Amsterdam om te gaan voetballen bij het CTO - talent team - in Amsterdam. Na twee jaar CTO werd het tijd voor een nieuwe uitdaging bij ADO Den Haag. In het eerste jaar heeft zij in Den Haag Champions League-ervaring opgedaan en in de tijd bij ADO heeft zij de KNVB beker gewonnen. 

Het was als klein meisje een droom van Paola om in Amerika te gaan voetballen en studeren. Die droom werd vier jaar geleden werkelijkheid toen zij de kans kreeg om bij de University of Utah D1 op het hoogste niveau te gaan spelen. Haar grootste inspiratie is haar tweelingzus, zij inspireert haar om elke dag het beste uit haarzelf te halen.

Welkom Paola van der Veen!


Geurts blijft Kopparbergs/Göteborg FC trouw

Loes Geurts (32) heeft vandaag haar contract bij het Zweedse Kopparbergs/Göteborg FC met een jaar verlengd. 

Geurts is blij met de contractverlenging: “Ik heb het hier echt naar m’n zin. Ik speel in een leuk én goed team, plus ik ben in de ruim vier jaar dat ik hier zit van dit land gaan houden. Hoe mooi is het als de club dat ook laat zien en je het vertrouwen geeft. Er komt een mooi jaar aan: met de club gaan we Champions League spelen en met Oranje wacht in juni volgend jaar het WK. Laat het nieuwe seizoen dus maar snel beginnen!”

De Oranje-international kende een zeer succesvolle voetbaljaargang: ze plaatste zich met haar club voor de UEFA Women’s Champions League, ze veroverde een basisplaats in het Nederlands elftal en ze kwalificeerde zich met Oranje voor het WK 2019 in Frankrijk.


Esprit maakt talenten “herfstproof”!

Laat de herfst maar beginnen! Esprit Katwijk/Den Haag(Frederik Hendriklaan) heeft ervoor gezorgd dat zeven van Nederlands grootste voetbaltalenten helemaal ‘herfstproof’ zijn. In het kader van een Happy Fall-actie zijn Mandy van den Berg (Valencia), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Kerstin Casparij (SC Heerenveen), Lynn Wilms (FC Twente), Romee Leuchter (CTO Eindhoven) en Pia Rijsdijk (ADO Den Haag) door Esprit Katwijk/Den Haag (Frederik Hendriklaan) in het nieuw gestoken. De speelsters mogen bovendien allemaal eenzelfde Happy Fall-kledingset weggeven onder hun volgers op Instagram en Facebook. De actie begint deze week via Instagram en Facebook.


Loes Geurts genomineerd als keeper van het jaar in Zweden

Oranje-goalie Loes Geurts (32) is voor het eerste in haar carrière genomineerd als keeper van het jaar in Zweden. De 119-voudig international kent een zeer succesvol seizoen: afgelopen zaterdag plaatste ze zich met haar Zweedse club Kopparbergs/Göteborg FC op de laatste speeldag voor de UEFA Women’s Champions League. En vorige maand maakte ze in de gewonnen play-offduels met Denemarken haar rentree in het Nederlands elftal.

Loes Geurts is zeer vereerd: “Het is natuurlijk supergaaf. Ik was er, in tegenstelling tot eerdere jaren, ook totaal niet mee bezig en had er helemaal geen rekening mee gehouden. Mijn belangrijkste doelstelling dit jaar was het plezier in het voetbal weer terugkrijgen en houden. Dat is gelukt. En hoe vet is het dat ik dan ook nog eens nu zo’n goed seizoen draai, met plaatsing voor de Champions League, deze nominatie en recent m’n rentree in Oranje?!”

Geurts heeft voor deze eretitel concurrentie van Hedvig Lindahl (Chelsea FC) en Zećira Mušović van FC Rosengård. Lindahl en Mušović zijn respectievelijk eerste en tweede keeper van de Zweedse nationale ploeg.

De uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Zweedse voetbalgala, dat live is te volgen op de zender TV4, op maandag 12 november bekendgemaakt.


Eredivisiespeelsters Verhoeve en Noordam vol OrangeGas verder!

17-09-18 – Naast Desiree van Lunteren zet OrangeGas de volgende stap in het ondersteunen van proffessionele vrouwenvoetballers. Door het sponsoren van 100% elektrische scooters zijn Soraya Verhoeve en Nadine Noordam nu officieel ambassadrices van OrangeGas. 

OrangeGas, leverancier van schone brandstoffen, heeft meer ervaring in het ondersteunen van topsporters. Naast schaatsers, ijshockeyers, sterkste man van Nederland investeren zij in vrouwenvoetbalsters. 

“Sport is ook een vorm van positieve energie, net zoals onze schone brandstoffen. Daarbij trainen deze meiden keihard om de top te bereiken en weten zij niet van opgeven na pittige blessures. Ik ben blij dat OrangeGas Nadine en Soraya op deze manier kan ondersteunen ”. Aldus Marcel Borger, Directeur OrangeGas. 

Soraya en Nadine zijn tevens blij met deze nieuwe samenwerking. Zij vinden het belangrijk zich duurzaam te verplaatsen. Nadine zegt hierover het volgende: “Met deze elektrische scooters kunnen wij zonder uitstoot naar de trainingen rijden”. Afgelopen zondag moesten de meiden tegen elkaar spelen in het Cars Jeans Stadion. De uitslag is 2-2 geworden. 

Deze samenwerking is tot stand gekomen via Angela Verdoes, eigenaar Woman’s Sport Agency. 

Link: https://www.orangegas.nl/nieuws/


Dream transfer to PSG for Annahita Zamanian

Today Annahita Zamanian has signed a contract for the French top club Paris Saint Germain. Zamanian, ‘number 10’ and vice-captain of the French national team for women under 20, joined PSG from the Swedish side Kopparsberg/Göteborg FC. The 20-year old midfielder impressed last summer with ‘Les Bluettes’ becoming fourth on the Fifa Women’s World Cup under 20 on their home soil.

Zamanian: “It’s really a dream come true for me. Not only returning home and going back to my roots, but on top of that getting the chance to play for one of the most prestigious clubs in the world. I’m excited to take up this challenge and determined to contribute to a great season with PSG, in both the national league and the Champions League.”

PSG is playing in Divison 1, the highest tier of French women’s football. They finished fourth in the competition last season and sealed a Champions League spot for 2018/’19. Next opponent in the Champions League is St.Pölten from Austria. The Parisians were runners-up in the Champions League in 2015 and in 2017.

Annahita Zamanian grew-up in Sweden and started playing football at the age of 6 at a local club called Qviding FIF. She also played for Jitex and for Göteborg DFF. There she won a silver and bronze medal at the Gothia Cup, one of the world’s most prestigious international youth tournaments. After this period she signed her first professional football contract for Kopparsberg/Göteborg FC in the Damallsvenskan, the highest Swedish league for women, at the age of 17. The French Football Federation has noticed her talent already when she was young.  She gained caps in: Under 16 (3 caps), Under 17 (1 cap) and Under 20 (13 caps).

Annahita Zamanian has been represented by Women’s Sports Agency since last June.

Droomtransfer naar PSG voor Annahita Zamanian

Annahita Zamanian heeft vandaag een contract getekend bij het Franse Paris Saint Germain. Zamanian, de ‘nummer 10’ van de Franse nationale ploeg voor speelsters onder 20 jaar en vice-captain, komt over van het Zweedse Kopparsberg/Göteborg FC. De 20-jarige middenvelder werd afgelopen zomer met ‘Les Bluettes’ vierde op het wereldkampioenschap in eigen land. 

Zamanian: “Voor mij komt echt een droom uit. Terugkeren naar mijn geboorteland, en dan ook nog eens de kans krijgen om te gaan spelen voor een van de grootste clubs ter wereld. Ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen. En ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om met PSG in zowel de competitie als in de Champions league hoge ogen te gooien.”

PSG komt uit in Division 1, de hoogste afdeling van het Franse vrouwenvoetbal. Vorig seizoen eindigde de club uit de Franse hoofdstad op de vierde plaats en verzekerde zich daarmee van eenChampions League-startbewijs. In de Champions League wacht PSG op 12 en 27 september het Oostenrijkse St.Pölten. In 2015 en 2017 was de Parijse formatie verliezend CL-finalist.

Annahita Zamanian groeide op in Zweden, waar ze op vierjarige leeftijd - met haar familie - neerstreek. Op haar zesde meldde ze zich aan bij plaatselijke voetbalclub, Qviding FIF. Daarna kwam ze uit voor achtereenvolgens Jitex en Göteborg DFF. Met laatstgenoemde club won ze zilver en brons op de Gothia Cup, het grootste internationale jeugdtoernooi van de wereld. Op 17-jarige leeftijd tekende ze haar eerste profcontract bij Kopparsberg/Göteborg. Zamaniandoorliep alle Franse nationale selecties: Onder 16 (3 caps), Onder 17 (1 cap) en Onder 20 (13caps).

Sinds juni jl. is Annahita Zamanian aangesloten bij Women’s Sports Agency.


Julie Biesmans blijft Bristol City trouw en verlengt haar contract

Julie Biesmans blijft Bristol City Women’s FC trouw en blijft nog een jaar spelen in de FAWSL. “ I feel really happy to re-sign here at Bristol City. I had a really good season here last year and we have an exciting journey ahead,” aldus Julie.

Ook de nieuwe Head Coach Tanya Oxtoby is in haar nopjes over deze verlenging: “ We are so happy to secure Julie’s services for another year, she is auch a talented individual who brings a lot to the groep in and off the pitch”, vertelde ze. 

Gefeliciteerd met deze verlenging Julie. Good Luck with the season!


Eerste Westlandse Voetbaldag meer dan geslaagd!

Op zaterdag 7 juli organiseerde Mandy van den Berg samen met Women's Sports Agency de eerste Westlandse Voetbaldag. "Ik wilde iets teruggeven aan de vele enthousiaste voetbalsters in mijn eigen Westland", vertelt de altijd positieve van den Berg. Vele meiden genoten en hebben veel geleerd tijdens toptrainingen van niet alleen Mandy van den Berg zelf, maar ook van profspeelsters Soraya Verhoeve en Pia Rijsdijk. Oranje International in de zaal, Romy Scherpenzeel, verzorgde techniek trainingen.

De middag begon met een "kidspersconferentie" waar iedereen de kans kreeg vragen te stellen over het leven van een prof en hoe je dat kan bereiken. Vervolgens kon iedereen het veld op en werden er verschillende trainingen afgewerkt waar de focus lag op afwerken, aanvallen en verdedigen, paas en trapvormen en techniekontwikkeling. Na de trainingen werd er natuurlijk met elkaar afgesloten waar iedereen handtekeningen en selfies konden scoren. "Wanneer je afsluit met alleen maar blijde gezichten hebben met elkaar iets moois en professioneels neergezet wat hopelijk kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie", aldus Angela Verdoes

Een speciale dank aan FC 's-Gravenzande voor de toplocatie, Liona Soccer en Marjolijn van den Berg voor alle top foto's.

De foto's van deze geweldige Westlandse Voetbaldag zijn te vinden op de Facebook pagina van Women's Sports Agency:

http://www.facebook.com/womenssportsagency/


Sponsor OrangeGas koopt international Desiree van Lunteren vrij voor transfer naar SC Freiburg

International Desiree van Lunteren is door haar privésponsor OrangeGas vrijgekocht bij de huidige landskampioen en bekerwinnaar waardoor zij haar transfer naar het buitenland kan maken. Voor het nieuwe seizoen heeft Desiree getekend bij de Duitse topclub SC Freiburg.

Het vrijkopen van een profvoetbalster is een unieke bebeurtenis in het vrouwenvoetbal. Het nog lopende contract van Desiree is afgekocht door haar prive sponsor OrangeGas. Over de hoogte van de afkoopsom wordt geen mededeling gedaan.

Het kwam tot stand nadat Desiree van Lunteren had aangegeven graag naar het buitenland te gaan via haar manager Angela Verdoes van Womens Sport Agency aan OrangeGas. Echter liep haar contract nog een jaar door. Bij navraag bleek het contract afgekocht te kunnen worden en twijfelde Marcel Borger, directeur en oprichter van OrangeGas, geen moment en zei: “DOEN! Als OrangeGas zijn wij een sympathiek brutaal bedrijf en hechte wij veel waarde aan de ambities van onze ambassadeurs. Zo ondersteunde wij eerder al schaatsters als Marrit Leenstra, Anice Das en Annette Gerritsen in hun ambities. Nu krijgt Desiree de kans en helpen wij haar graag, aldus Marcel Borger. De afkoopsom is niet te vegelijken met de bedragen bij de heren, maar een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal”.

OrangeGas verkoopt schone brandstoffen waaronder groengas/CNG in Nederland en Duitsland. Desiree is één van de meest succesvolle Nederlandse profvoetbalsters en is sinds 2017 ambassadrice van OrangeGas door te rijden op Groengas.  In de zomer van 2017 werd zij als basisspeler Europees kampioen en in Nederland heeft zij verschillende landskampioenschappen en bekers gewonnen

Met de Duitse club SC Freiburg gaat er een droom in vervulling om in het buitenland als profvoetbalster actief te zijn in een grote en sterkere competitie. Nu OrangeGas haar vrijkocht heeft, kan zij alsnog haar droom najagen en heeft zij inmiddels bij SC Freiburg getekend. “Ik ben blij dat OrangeGas mij heeft vrijgekocht zodat ik mij verder kan gaan ontwikkelen in het buitenland. Ik ben trots op de afgelopen 9 jaren die ik in Nederland op het hoogste niveau heb mogen spelen. Door nu te kiezen voor SC Freiburg denk ik alles uit mezelf te kunnen halen”, aldus Desiree.

"Dit is voor Desiree een mooie stap en de perfecte voorbereiding op het WK in 2019. Dat een sponsor de transfersom vergoedt is uniek en hopelijk gaan nog meer bedrijven de marketingwaarde van het vrouwenvoetbal inzien zoals OrangeGas, aldus Angela Verdoes.

Desiree is op 8-jarige leeftijd begonnen met voetballen. Zij was met haar 25-jarige leeftijd tweede aanvoerster van haar inmiddels voormalige club waar zij kampioen en bekerwinnares is geworden. Tevens komt zij uit voor het succesvolle Nederlands elftal. Tot slot won zij in 2018 de prijzen voor sportvrouw van Amsterdam en sportvrouw van Almere.

Links voor meer info:

 http://www.orangegas.nl/nieuws/

http://www.ajax.nl/streams/actueel/smaakmaker-van-lunteren-neemt-afscheid-.htm


Kerstin Casparij tekent bij SC Heerenveen Vrouwen

Kerstin Casparij heeft voor een jaar getekend bij SC Heerenveen nadat zij een jaar bij VV Alkmaar heeft gespeeld. Voordat zij voor VV Alkmaar uitkwam speelde zij al twee seizoenen bij Heerenveen. Ze kijkt ernaar uit om weer dichtbij huis te gaan voetballen en haar opleiding af te maken. Kerstin heeft alle jeugdelftallen van de KNVB doorlopen en maakt momenteel deel uit van de  selectie Oranje onder 19 jaar waarmee ze deze zomer het EK mag gaan spelen in Zwitserland. Gefeliciteerd Kerstin!

Marjolijn vd Bighelaar, Liza vd Most en Soraya Verhoeve verlengen bij Ajax Vrouwen

Liza van der Most, Soraya Verhoeve en Marjolijn van den Bighelaar hebben hun contract bij de lands kampioen verlengt. Marjolijn van den Bighelaar tekende zelfs voor 2 jaar bij, Liza en Soraya voor 1 jaar. 

De 3 speelsters werden vorige week nog landskampioen en gaan zaterdag op jacht naar de dubbel. De linksbenige Soraya Verhoeve speelde na haar langdurige blessure voor het eerst weer 90 minuten en scoorde de 2-1 in afgelopen match. Liza van der Most maakt naast de Ajax vrouwen deel uit van de selectie van de Oranje Leeuwinnen en na het behalen van de Europese titel kijkt ze uit naar weer een succesvol seizoen en het WK in 2019. Marjolijn van den Bighelaar heeft al heel wat goals gescoord en kan niet wachten om weer belangrijk te zijn voor de Ajax Vrouwen. En natuurlijk kijkt ook iedereen uit naar het spelen van de Champions League.

Namens Women's Sports Agency gefeliciteerd Liza, Soraya en Marjolijn en veel succes!


Lynn Wilms tekent haar eerste contract bij FC Twente Vrouwen

De nog maar 17- jarige Lynn Wilms heeft vandaag haar eerste contract getekend bij FC Twente Vrouwen. Wilms komt over van CTO - Eindhoven en maakt deel uit van de selectie jong Oranje O19. Haar eerste club was Sportclub Irene, hier heeft zij vanaf de F t/m de C jeugd gespeeld. Een van de hoogtepunten van deze periode was het kampioenschap in de 2de divisie met de C1. Lynn is een van de meest talentvolle verdedigers, staat bekend om haar vechtlust en altijd bereid tot het uiterste te gaan.

Lynn Wilms: "Dit is voor mij op dit moment de beste stap. Ik ben trots en heb ontzettend veel zin om voor FC Twente te gaan spelen!".

Gefeliciteerd Lynn en veel succes!


Jennifer Vreugdenhil verlengt contract bij Valencia CF Femenino

Jennifer Vreugdenhil heeft haar contact verlengt bij Valencia CFF en blijft nog een jaar in de Spaanse Liga Iberdrola. Vreugdenhil maakte vorig jaar een droom transfer naar Valencia CFF en maakt het meer dan goed bij deze mooie club. "Ik voel me goed en maak een mooie groei door en deze ontwikkeling wil ik graag doorzetten",  aldus Jennifer. 

Geheel onverwachts klopte Valencia CFF aan haar deur in de zomer van 2017 toen ze op het punt stond om voor een maatschappelijke carrière te kiezen. Na een mooie seizoen waar ze een van de best verdedigende ploegen is geworden van de Spaanse Liga heeft Jennifer een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels maakt zij deel uit van de Oranje Leeuwinnen, heeft ze haar debuut al op zak en  droomt ze van het WK.  

Gefeliciteerd Jennifer met deze verlenging!


Welkom Loes Geurts!

Landstitels, finale Champions League met PSG, 117 caps en Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen zijn nog niet eens alle hoogtepunten van Loes Geurts haar voetbalcarrière. Na een sabbatical van een half jaar, waarin ze o.a. een mooie reis met haar moeder heeft gemaakt, heeft haar weer helemaal opgeladen voor het volgende hoofdstuk want Loes is nog lang niet klaar. "Stiekem droom ik van de Olympische Spelen", vertelt ze me wanneer ze me belde. 

Geurts is als klein meisje zowat geboren met handschoenen en speelde van jongs af aan tussen de jongens. Haar talent viel gelijk op en bleef niet onopgemerkt bij de KNVB. Alle jeugd elftallen heeft ze doorlopen van jong Oranje. Haar debuut in het grote Oranje maakte ze op 20 augustus 2005 en de rest is geschiedenis. Een WK, drie EK's, landstitels met AZ Alkmaar die vanaf de start van de Eredivisie vrouwen in Nederland regeerde. Ook in het buitenland heeft Loes haar strepen verdiend. Ze speelde in de USA, Duitsland, Zweden en Frankrijk waar zij met PSG de Champions League finale speelde. Op dit moment speelt Loes weer in Zweden bij Kopparbergs/Göteborg FC.

Met trots heet ik dan ook Loes Geurts van harte welkom bij Women's Sports Agency!


Aanvallend talent Romée Leuchter sluit aan bij Women's Sports Agency

Romée Leuchter, speelster van CTO-Eindhoven en van Oranje O17 jaar, heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency. De 17- jarige Romée Leuchter is op 5 jarige leeftijd begonnen met voetballen en viel al snel op bij de KNVB. Op dit moment speelt zij bij het CTO-Eindhoven en staat zij met dit talentvolle team in de halve finale van de KNVB beker waar PSV op hun wacht. Dit ziet Romée dan ook als een van de hoogtepunten uit haar carrière en ze begint nog maar net. "Ik heb al vele mooie momenten beleefd vertelt zij trots. Tijdens mijn eerste interland tegen België scoorde ik het enige doelpunt en werd daarmee matchwinner. Met O17 hebben we in 2017 de halve finale gehaald op het EK en volgende maand hoop ik wederom met O17 een mooie prestatie neer te zetten op het EK in Litouwen".

Welkom bij Women's Sports Agency Romée!

Your talent is my Priority!


Mandy van den Berg verlengt contract bij Valencia CFF

Valencia CFF heeft het contract verlengd met Mandy van den Berg en blijft tot 2019 in de Spaanse Liga Iberdrola spelen. Van den Berg maakte afgelopen winter de overstap vanuit de FA WSL naar Valencia CFF en maakt het meer dan goed bij de Spaanse club. 

De linksbenige centrale verdediger begon haar carriere bij ADO Den Haag en na Vittsjö GIK, LSK, Liverpool en Reading FC blijft Mandy in Spanje. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots dat ik ook aankomend seizoen voor deze mooie club mag spelen", aldus van den Berg. 


Welcome Emma Jones!

The left footed powerhouse from Wales, Emma Jones, is the newest member of Women's Sports Agency. She is about to graduate from Oregon State University and looking for a professional career. 

Jones: " I’ve been playing since the day I could walk. The first team I played for was Southampton U10’s where I was a left midfielder. After a few years of playing as a left midfielder I moved up playing as a forward and have played there ever since. I chose to work with Women’s Sports Agency because I felt an immediate trust and I think that my football career can exceed". 

Welcome Emma, looking forward working with you!


Tine de Caigny kiest voor Women's Sports Agency

De nog maar 20- jarige Tine de Caigny heeft al 37 interlands op haar naam staan voor  de Belgische Red Flames. Op dit moment speelt de Caigny bij RSC Anderlecht in de Super League. In 2016 werd zij op het gala van de Sparkle verkozen tot de grootste belofte. 

Tine: "Het gevoel was gelijk goed bij Women's Sports Agency, Angela Verdoes heeft veel ervaring op elk gebied en kan mij ondersteunen op mijn weg naar de top!"

Welkom bij Women's Sports Agency, Tine, your talent is my priority!


Women's Sports Agency heet Kerstin Casparij van harte welkom!

Kerstin Casparij, speelster van VV Alkmaar en Oranje O19 jaar, heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency. De 17-jarige Kerstin Casparij is begonnen op 7- jarige leeftijd bij Heerenveense Boys. In de C jeugd is zij bij VV Heerenveen gaan voetballen.  Op haar 15de  heeft zij de overstap van de jongens naar de beloften van SC Heerenveen Vrouwen gemaakt, waar zij al na een half jaar haar debuut mocht maken bij het 1ste. Na 1,5 jaar bij SC Heerenveen te hebben gevoetbald heeft zij op haar 17de de overstap gemaakt naar VV Alkmaar. Tot nu toe heeft Kerstin ook alle nationale jeugdteams van de KNVB mogen doorlopen en maakt ze momenteel deel uit van Oranje O19. 

Kerstin: "Ik heb voor Women's Sports Agency gekozen, omdat Angela op basis van vertrouwen werkt en veel ervaring heeft in de begeleiding van speelsters. Dat gaat mij helpen de juiste keuzes te maken op weg naar de top."

Welkom bij Women's Sports Agency, Kerstin. Your talent is my priority!


Lynn Wilms sluit aan bij Women's Sports Agency

Lynn Wilms heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency.  De 17- jarige sterke verdediger speelt nu voor het CTO-Eindhoven en maakt deel uit van de selectie van Oranje O19 jaar. Met het CTO-Eindhoven wist zij zojuist afgelopen weekend te winnen van de FC Twente vrouwen, de koploper in de Eredivisie en is met haar team op jacht naar de KNVB beker!

Wilms: "Angela heeft veel ervaring op elk gebied en kan mij ondersteunen met de next steps in de vrouwenvoetbalwereld, er was gelijk een klik."

Welkom bij Women's Sports Agency, Lynn, Your talent is my priority!


Verlenging voor Aniek Nouwen bij PSV

Aniek Nouwen heeft donderdag een nieuw contract getekend bij PSV. De 18-jarige verdedigster is nu tot 2020 verbonden aan de club.

Verrassing
Tijdens haar contractverlening werd de talentvolle Nouwen aangenaam verrast door niemand minder dan oud PSV-spits Jan Vennegoor of Hesselink. De gewezen aanvaller was uitgenodigd om de formaliteit bij te wonen omdat Nouwen als jong meisje groot fan van Vennegoor of Hesselink was. "Dit is een ontzettend mooie dag voor mij, vergeten doe ik dit niet meer", sprak een verraste Nouwen.

Bron, meer details en reacties: http://www.psv.nl/psv/nieuws/artikel/contractverlenging-voor-speelster-nouwen.htm


Mandy van den Berg gaat naar Valencia CF Femenino

De centrale linksbenige aanvoerder van de Europees Kampioenen van 2017 gaat een nieuwe uitdaging aan in de Spaanse Liga Iberdrola. In totaal heeft Mandy 90 interlands op haar naam staan en heeft zij naast het Europees Kampioenschap van het afgelopen jaar ook deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap in Canada in 2015. Daarmee brengt zij veel internationale ervaring mee naar haar nieuwe club.
 
Na het afgelopen EK heeft de 27- jarige centrale verdediger een break genomen van Oranje nadat zij geheel onverwachts en zonder enige aanleiding tijdens het toernooi op de bank terecht is gekomen. Mandy zal zich nu volledig gaan richten op haar prestaties bij haar nieuwe club Valencia CF Femenino en de Spaanse Liga Iberdrola.

Van den Berg staat bekend om haar inzicht, verdedigende en organiserende kwaliteiten, controle en haar passing. Dat is door Valencia CF niet onopgemerkt gebleven, waar Mandy weer samen gaat spelen met haar oud team genoot Jennifer Vreugdenhil, eerste keeper van Valencia.

 Mandy van den Berg begon haar carrière bij ADO Den Haag Vrouwen, waarmee zij in 2012 de landstitel en de beker heeft gewonnen. Na het behalen van de “dubbel” met de ADO vrouwen vertrok Mandy in 2012 naar Zweden om daar in de Zweedse prof league te gaan spelen voor Vittjsö GIK. Vervolgens heeft zij een jaar in Noorwegen bij Lillestrom SK gespeeld en twee jaar in de Engelse FA WSL gespeeld voor Liverpool FC en Reading Women FC.

Mandy van den Berg signs for Valencia CF Femenino

Mandy van den Berg, the left footed central defender from The Netherlands, is joining Valencia CF Femenino and is going to play in the Spanish Liga Iberdrola.

Van den Berg has made 90 appearances for her nation and has captained the Dutch National team at the 2015 Women's World Cup in Canada and the European Championship in 2017 where they won the European title for the first time in history.

Mandy has started her professional career in the Netherlands with ADO Den Haag Women. After she has won the National title and the National KNVB cup with ADO Den Haag in 2012 she moved to Sweden and played for Vittjsö GIK in the Damallsvenskan, the Swedish professional league. After two and a half years in Sweden she moved to Norway where she played one season for Lillestrom SK before she moved to England. For two years she has played in the FA WSL and played for Liverpool FC and Reading Women FC. 


Women's Sports College Tour met Desiree van Lunteren op bezoek bij YOUNG M

Group M heeft een afdeling Young M en zocht inspiratie en kreeg deze van Oranje Leeuwin en speelster van Ajax Desiree van Lunteren. Samenwerking, het belang van goed leiderschap, omgaan met concurrentie in teamverband samen op weg naar het einddoel, hoe bereik je dat en nog veel meer. Samen met Angela Verdoes werd de link naar het bedrijfsleven gelegd hoe successen samen met een team behaald kunnen worden.

Desiree van Lunteren won alles met Ajax het afgelopen jaar en werd samen met de Oranje Leeuwinnen Europees Kampioen. Die ervaringen werden gedeeld met de jong professionals van Group M op een interactieve manier. Direct en indirect werden vragen beantwoord en bracht de avond tot een succes. Meer weten? Neem dan nu vrijblijvend contact op met Women's Sports Agency en ontdek de weg naar succes. 


Valencia CF keepster Jennifer Vreugdenhil verlengt haar contract bij ONEkeeper

Valencia CF keepster Jennifer Vreugdenhil heeft haar sponsorcontract bij keeperspecialist ONEkeeper verlengd. Vreugdenhil zal net als de afgelopen 2 jaar gebruik maken van de ONEkeeper keeperhandschoenen en keeperkleding. ´Ik ben heel blij dat we onze samenwerking hebben verlengd. Ik wist natuurlijk al hoe goed de kwaliteit van de handschoenen en de service bij ONEkeeper is. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ONEkeeper in mij heeft en dat ze mij ook in het buitenland 100% willen ondersteunen´, aldus Vreugdenhil.

ONEkeeper gevestigd in Oud-Beijerland is blij dat beide partijen tot vernieuwde samenwerking zijn gekomen. Eigenaar Arjen de Vries: ´Wij zijn super blij dat Jennifer dit nieuwe sponsorcontract heeft ondertekend en we een bijdrage kunnen leveren aan de volgende stap in haar professionele carrière.´

Afgelopen weekend maakte Vreugdenhil succesvol haar debuut in de vrouwenhoofdmacht uitkomend in de Primera Division Femenina. Valencia CF won het eerste duel met 1-0 van Real Sociedad. Dit contract is tot stand gekomen mede door bemiddeling van Women’s Sports Agency.


Mandy van den Berg neemt een break van Oranje

Het was een moeilijk maar zorgvuldig en weloverwogen besluit.  Negentig-voudig International en aanvoerder Mandy van den Berg neemt na het succesvolle EK een break.

“Voor mij persoonlijk is het een erg dubbele zomer geweest. Ik heb genoten van het succes, de fans, genoten van de prestaties die we samen hebben neergezet en de Europese titel die we in eigen land hebben gewonnen. Ik heb het ook erg zwaar gehad met de persoonlijke onverwachte teleurstelling en de manier waarop dit is gebeurd die ik tijdens het toernooi te verwerken kreeg. Die teleurstelling en pijn van toen zit nog diep en moet ik eerst een plek geven. Ik vind altijd dat je dingen moet doen en keuzes moet maken in het leven waar je gelukkig van wordt. Mogen spelen voor mijn land is dat voor mij altijd geweest, maar ik heb nu tijd nodig om dit te verwerken”, aldus Mandy van den Berg.

Mandy kiest op dit moment voor een rustige periode waar zij zich volledig kan focussen en richten op haar prestaties bij haar club Reading FC. De bondscoach, overige staf en haar teamgenoten heeft zij reeds geïnformeerd. De trotse aanvoerder bedankt iedereen voor alle support en allen die haar ook de afgelopen periode persoonlijk gesteund hebben. Hoe lang zij nodig heeft om dit te verwerken en een plek te geven zal de tijd leren.

 

Mandy van den Berg takes a break from the national team.

It was a difficult but careful and well-considered decision. International (90 caps) and captain Mandy van den Berg takes a break after the successful European Championship.

"To me personally it has been a summer with mixed feelings. I’ve enjoyed the success, the fans, enjoyed the achievements and the European title we have won together in our own country. I also had a very difficult time dealing with the personal unexpected disappointment during the tournament and the way this happened to me. That disappointment and pain from that time is still deep and I need time to process this first. I do believe that you have to do things and make choices in life which makes you happy. Playing for the national team has always made me more than happy, but I need time to process this" said Mandy van den Berg.

Mandy currently prefers a period where she can fully focus on her performance at her club Reading FC. The head coach, other staff members and her teammates from the national team have already been informed by Mandy. The proud captain is thanking everyone for all the support and everybody who have personally supported her during this past period. Time will tell how long it takes to process this.

Foto: KNVB


Mandy van den Berg tekent contract bij Nike

De Europees kampioene Mandy van den Berg heeft onlangs een contract bij Nike getekend op het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

Mandy: "ik ben enorm trots dat ik nu deel uit maak van de Nike family. Ik wil Women's Sports Agency bedanken voor de bemiddeling en Nike natuurlijk voor het vertrouwen en ik kijk uit naar onze samenwerking".


Pia Rijsdijk sluit aan bij WSA en maakt transfer naar MSV Duisburg Frauen

Pia Rijsdijk maakt de stap naar de Frauen-Bundesliga en heeft voor een jaar getekend bij MSV Duisburg Frauen. De keuze was niet gemakkelijk aangezien Pia het goed naar haar zin heeft bij ADO Den Haag Vrouwen en MSV Duisburg laat aan haar deur klopte. Maar dit is een kans die zij niet voorbij wilde laten gaan. "Voor mij betekent deze kans een stap omhoog, trainen en spelen onder zwaardere omstandigheden en met meer tegenstand", aldus Pia.  

Pia is op 12-jarige leeftijd bij SSS Klaaswaal begonnen en heeft het CTO Amsterdam/KNVB Talent team doorlopen in combinatie met het spelen van wedstrijden in clubverband bij RVVH en Ter Leede. Maar liefst 12 keer kwam zij uit voor het Nederlands elftal O19 en in 2011 speelde zij het EK O19 in Italië. Na het EK is zij op 19-jarige leeftijd vertrokken naar Tuscaloosa om te voetballen en studeren bij The University of Alabama. Vier jaar later keerde ze terug en mocht zij aan de slag bij ADO Den Haag Vrouwen en met succes. In het seizoen 2015/2016 won Pia samen met de ADO Vrouwen de KNVB-beker en versloeg AFC Ajax met 1-0.

Welkom Pia en veel succes!

Lees meer:

http://www.adovrouwen.nl/index.php/pia-rijsdijk-naar-msv-duisburg/

Foto: bron Ado Den Haag Vrouwen


Julie Biesmans kiest voor Bristol City WFC

Bristol City heeft zich versterkt met de Belgische International Julie Biesmans. Julie maakt de overstap van Standaard Luik waar zij al vanaf haar veertiende speelde en beleefde daar vele successen en kampioenschappen. Op haar zeventiende maakte zij al haar debuut voor het Belgische nationale A-elftal. Julie was op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap om verder te ontwikkelen. Toen zij hoorde dat Bristol interesse had getoond, twijfelde zij geen moment om kennis te maken met de club. "Ik was erg onder de indruk van alle faciliteiten, de professionele omgeving en het warme welkom", aldus Julie. Lees meer/ red more: http://www.bristolcitywfc.co.uk/news.html#vKgtZhtEHKbW5YiV.97


History is written, forever European Champions!

De Oranje Leeuwinnen zijn Europees kampioen geworden in eigen land en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Alle records zijn zo'n beetje gebroken, wat een ongekend succes en belangrijke Europese titel voor Nederland. Het vrouwenvoetbal staat met het behalen van deze titel op dit toernooi in eigen land voor altijd en eeuwig op de kaart. Voor WSA speelsters Desiree van Lunteren en Liza van der Most is dit wel een heel speciaal jaar geworden, want na het behalen van de landstitel en beker met AFC Ajax winnen zij ook nog eens de Europese titel. Women's Sports Agency feliciteert alle Oranje Leeuwinnen met het behalen van deze titel en in het bijzonder captain Mandy van den Berg, Desiree van Lunteren, Sisca Folkertsma, Liza van der Most en Sheila van den Bulk.

Women's Sports Agency speelsters op jacht naar de Europese titel!

Op donderdag 3 augustus barst om 20.45 uur de strijd los voor de Oranje Leeuwinnen en gaan zij op jacht naar een plek in de finale. Women's Sports Agency is nog maar net begonnen en vertegenwoordigt, ondersteunt en werkt samen met vijf Oranje Leeuwinnen op dit moment.

Desiree van Lunteren, spelend voor AFC Ajax, is de vaste rechts back voor Oranje en speelt bij Ajax op het centrale middenveld. Mandy van den Berg, de aanvoerder en centrale verdediger van Oranje, speelt in de Engelse competitie voor Reading FC en is de enige linksbenige van het team. De verdediger Sheila van den Bulk speelt in de Zweedse Damallsvenskan bij Djurgarden FD in Stokholm. Liza van der Most, spelend voor AFC Ajax, heeft haar EK debuut mogen maken dit toernooi tegen België als rechtsback. En als laatste de jonge talentvolle aanvallende middenvelder Sisca Folkertsma gaat komend seizoen ook spelen voor AFC Ajax. Sisca heeft al een EK titel op zak en mocht in 2014 samen met enkele andere huidige Oranje Leeuwinnen de beker met Oranje onder 19 in ontvangst nemen.

Women's Sports Agency wenst alle Oranje Leeuwinnen enorm veel succes in de halve finale tegen het sterke Engeland. Kick off: 20.45 uur in de Grolsch Veste in Enschede, ook live te volgen op de NOS met uitgebreide voor en nabeschouwing. #ONSEK

Foto: KNVB media


De talentvolle verdediger Aniek Nouwen sluit zich aan bij Women's Sports Agency

Aniek Nouwen is op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij SV Deurne. Daar heeft zij de jeugdopleiding doorlopen tussen de jongens t/m de A1 (3de divisie). Het laatste jaar trainde Aniek iedere week met PSV mee en vorig jaar heeft zij haar eerste contract ondertekend.

Bij de KNVB was de talentvolle verdediger al vroeg in beeld. Daar heeft Aniek vanaf haar 9de alle jeugdteams doorlopen (regio, interregio, district, inter district en Nationaal). Momenteel is zij in voorbereiding op het EK O 19 welke van 6 t/m 21 augustus in Noord Ierland wordt gespeeld. Welkom Aniek!


Jennifer Vreugdenhil maakt droomtransfer naar Valencia CF

Voor goalkeeper Jennifer Vreugdenhil wordt een droom werkelijkheid, ze wordt full prof en maakt de overstap van ADO Den Haag Vrouwen naar Valencia CF die geheel onverwachts aan haar deur klopte. Ze stond namelijk op het punt om te kiezen voor een maatschappelijke carrière totdat zij gebeld werd door Angela Verdoes tijdens haar vakantie.

De interesse vanuit het grote Valencia kwam als verassing voor de 22-jarige Vreugdenhil. “Ik geloofde het in eerste instantie eigenlijk niet”, vertelt ze met een grote glimlach. Valencia was gelijk heel concreet en samen is zij met Verdoes naar Spanje vertrokken om kennis te maken. “We werden warm ontvangen door alle bestuursleden en de complete technische staf en het voelde gelijk heel goed”, vertelt Jennifer. Ze hoefde ook niet lang na te denken en pakt deze grote kans. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het prachtige opleidingscomplex van Valencia CF en topwedstrijden in een van de grootste stadions van Spanje. De derby tegen Levante UD werd vorig seizoen maar liefst door 16.000 fans aanschouwd. Vanzelfsprekend zal Vreugdenhil de strijd aangaan met de andere keepsters uit de selectie voor een plaats onder de lat. “Je moet altijd je plek binnen een team veroveren en daar ga ik ook alles voor doen”, zegt de nuchtere Jennifer. Valencia CF is derde geëindigd in de Spaanse competitie na FC Barcelona en Atletico Madrid en is een echte top club in een land wat voetbal ademt.

Jennifer kwam al op jonge leeftijd in beeld bij de KNVB en heeft alle nationale jeugd elftallen doorlopen. Als kers op de taart is de talentvolle Vreugdenhil met Oranje O19 in 2014 Europees kampioen geworden waar zij alle wedstrijden als vaste sluitpost onder de lat heeft gestaan. De finale tegen Spanje werd gewonnen en heeft zij een meer dan sterke indruk achtergelaten. Ondertussen geniet de inmiddels ex-keepster van ADO Den Haag van de Oranje Leeuwinnen op het EK. “Het is natuurlijk fantastisch hoe Oranje het toernooi gestart is met de overwinning op Noorwegen". Jennifer zal zich eerst gaan focussen op een vaste basis plek bij Valencia CF en wie weet mag zij in de toekomst ook bij Oranje haar kans pakken” zegt haar zaakwaarnemer Angela Verdoes.

Vreugdenhil komt over van ADO Den Haag waar zij 6 mooie seizoenen heeft gekend. In dienst van de Hagenezen wist zij onder meer de KNVB Beker in 2012, 2013 en 2016 te winnen. Echter de combinatie full time werken en topsporter zijn op het hoogste niveau viel haar zwaar en begrijpelijk. In Nederland zijn hierin nog stappen te maken om het topsportklimaat voor vrouwenvoetbal verder te professionaliseren. Voor Vreugdenhil een grote kans dus nu zij zich eindelijk volledig kan gaan richten op haar sport. Nadat al eerder bekend is geworden dat Lieke Martens de overstap maakt naar FC Barcelona, vertrekt er dus nog een Nederlands talent naar de Spaanse La Liga Primera Division Femenina.

 


Transfernews: De Dames van Hurkmans heten Mandy van den Berg welkom!

Afgelopen woensdag 14 juni heeft Mandy van den Berg de sleutels van haar auto in ontvangst mogen nemen uit handen van de twee ondernemende zussen, Marielle en Janita Hurkmans. De Dames van Hurkmans is de enige autoboetiek in Nederland voor en door vrouwen gerund in Den Bosch.

"Mandy had een vraag naar een auto en toen ik het contact eenmaal gelegd had met dit unieke autobedrijf was er eigenlijk gelijk een klik" vertelt Angela Verdoes. Samen hebben Women's Sports Agency en De Dames van Hurkmans veel gemeen en overeenkomsten. Women's Sports Agency ondersteunt vrouwen in de topsport op elk vlak en De Dames van Hurkmans op auto gebied op elk vlak. De dames zijn er dan ook trots op om ervoor te kunnen zorgen dat Mandy rondom het EK rond kan cruisen in een leuke auto en Mandy is er enorm blij mee!

Dat bedrijven en topsporters elkaar kunnen versterken is een feit. De positieve eigenschappen van Mandy van den Berg, zoals bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit, discipline, power en succes, werken weer positief mee aan het imago van De Dames van Hurkmans en komen overeen met hetgeen waar zij hard mee bezig zijn. En zo ontstaat er een win-win en kan Mandy uitgerust en relaxed aankomen om te trainen en te spelen om dat ene doel te bereiken, Europees kampioen worden!

Kortom, meer dan de moeite waard om eens langs te gaan bij de meest vrouwvriendelijk vakgarage in Nederland waar overigens mannen natuurlijk ook welkom zijn.  http://www.ddvh.nl


Sarina Wiegman kiest Oranjeselectie EK2017

De EK selectie voor de WEURO 2017 is vandaag bekend gemaakt. Bondscoach Sarina Wiegman heeft vanochtend de spelersgroep laten weten wie er geselecteerd zijn voor het EK in eigen land.

Definitieve selectie:

Doel: Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Paris Saint-Germain), Sari van Veenendaal (Arsenal)

Verdediging: Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Kika van Es (Achilles '29), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Liza van der Most (Ajax), Kelly Zeeman (Ajax)

Middenveld: Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Jill Roord (FC Twente), Sherida Spitse (FC Twente)

Aanval: Lineth Beerensteyn (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Renate Jansen (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Lieke Martens (FC Rosengård), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool)

Standby lijst:

Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Merel van Dongen (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (FC Twente), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Paulina Quaye (Ajax) en Siri Worm (FC Twente).

"Het was een pittig proces en de concurrentie is erg groot", deelde Wiegman. Deze selectie heeft een brede internationale basis met maar liefst twaalf speelsters spelend als full prof in het buitenland. Oranje opent het toernooi tegen Noorwegen (16 juli in Utrecht) en speelt daarna tegen Denemarken (20 juli in Rotterdam) en België (24 juli in Tilburg).

Bron: OnsOranje/NOSSport. Lees meer: http://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-vrouwenelftal/69717/wiegman-kiest-oranje-selectie-voor-weuro-2017


Women’s Sports Agency heet Sheila van den Bulk van harte welkom!

Sheila van den Bulk heeft zich ook aangesloten bij Women’s Sports Agency. Op 6 jarige leeftijd is Sheila begonnen bij CVV Berkel. In 2007 heeft zij de overstap gemaakt naar ADO Den Haag vrouwen waar zij tot 2013 heeft gespeeld waar zij in 2012 de landstitel en beker heeft gewonnen en vervolgens won zij met haar team in 2013 weer de beker. Na deze successen was Sheila toe aan een nieuwe uitdaging welke zij zocht in Noorwegen waar zij een half jaar bij IL Sandviken en 2 jaar bij Kolbotn IL heeft gespeeld. In 2016 maakte zij de overstap naar de Zweedse competitie waar zij nu nog steeds speelt voor Djurgarden IF in Stockholm.

Als International heeft Sheila alle jeugdelftallen doorlopen en in 2016 werd haar droom eindelijk waarheid en heeft zij haar debuut mogen maken voor het A-elftal van Oranje tegen Zuid Afrika. Welkom bij Women's Sports Agency Sheila!


Michelle Hendriks verlengt contract bij PSV:

Michelle Hendriks heeft haar contract bij PSV vrouwen met twee seizoenen verlengd. Michelle, helaas geblesseerd geraakt aan haar knie, is hard op weg om weer fit te worden. "Ik ben blij en trots dat ik bij PSV mag blijven spelen. Het vertrouwen wat PSV mij geeft doet erg goed en motiveert mij nog meer om nog sterker en nog fitter terug te komen".

Maar liefst zeven speelsters verlengden hun contract waardoor de kern van de ploeg intact blijft. Succes Michelle!


1: Van toptalent naar prof met Women’s Sports Agency

De weg naar de top is er een van vallen, opstaan en weer doorgaan. Herkenbaar? Om de top te bereiken heb je een bepaald talent nodig maar wat is talent eigenlijk?

Talent is een vaardigheid welke je gemakkelijk afgaat, waar je weinig moeite voor hoeft te doen en wat toch veel oplevert. Talent is aangeboren en het raakt alles om je heen. Wanneer een talent Women’s Sports Agency heeft gevonden of wanneer Women’s Sports Agency talent heeft gevonden, wordt de focus gelegd op de ontwikkeling van dat talent. Samen maken we een plan om toe te werken naar het hoogst haalbare. Vaak hoor ik in de verschillende gesprekken welke ik heb met sporters, “ik wil belangrijk zijn voor mijn team”,  “ik wil graag het verschil maken” of “ik wil het team dragen”. Dat zijn natuurlijke mooie uitspraken maar hoe doe je dat, hoe kom je daar? Hoe ga jij het verschil maken? Dan zal je toch eerst moeten weten of je daar al bent of nog naar toe aan het groeien bent of dat er misschien wel een andere functie binnen het team voor jou is weg gelegd dan bijvoorbeeld het team dragen.

Wanneer je naar het einddoel toe aan het groeien bent kan het goed zijn om deze eerst nog even te parkeren en de focus bijvoorbeeld te leggen op het ontwikkelen van je inzicht, verbeteren van aannames, leren doseren van je loopacties of verminderen van baalmomentjes. Uit topsport is gebleken dat succesvolle talenten zich vooral richten op het proces en minder op het resultaat.

Om jezelf te blijven ontwikkelen is het heel belangrijk dat je de juiste mensen en de juiste begeleiding om je heen krijgt. Bij Women’s Sports Agency staat naast bijvoorbeeld contractonderhandelingen, talentontwikkeling centraal.

ANGELA VERDOES


Nadine Noordam sluit zich ook aan bij Women's Sports Agency

Nadine Noordam is haar voetbalcarrière op 6 jarige leeftijd begonnen tussen de jongens bij Sv Honselersdijk en heeft daarna, net als Mandy van den Berg bij RKVV Westlandia gespeeld. Vervolgens maakte Nadine de stap naar jong ADO Den Haag Vrouwen en het duurde niet lang voordat ze haar debuut bij het eerste elftal maakte. Daarnaast maakt Nadine deel uit van de selectie van Oranje onder 19 jaar.

“Ik heb voor Women's Sport Agency gekozen omdat ik er gelijk een goed gevoel bij had. Het eerste gesprek verliep soepel en het voelde snel vertrouwd. Ik vind het belangrijk dat ik niet alleen ondersteuning krijg buiten het voetbal om, maar ook daarbinnen. Angela heeft veel ervaring en verstand van voetbal, dus zij kan mij goed helpen. Dat vind ik heel belangrijk, ik kan daar veel van leren," vertelt Nadine enthousiast.


Angela Verdoes is weer helemaal terug in het vrouwenvoetbal.

Door Welmoed de Lang, Leidsch Dagblad 3 november 2016

Als Angela Verdoes (40) haar interview in het LD uit 2001 erbij pakt, toont zich een opgewekte en avontuurlijke frisse blik. De Katwijkse rechtsbuiten is op dat moment een korte tijd terug uit de VS van de vier jaar die ze er in totaal zou voetballen. ,,Een fantastische ervaring en ik had het nooit willen missen. Maar het zou eigenlijk niet moeten hoeven. Je wilt natuurlijk het liefst dat het in Nederland zo geregeld is dat voetbalsters er hier ook van kunnen leven. Maar dat kon in die tijd al helemaal niet.”

Verdoes gaat in de vrouwenvoetbalwereld aan een tweede leven beginnen. Ze wordt ‘zaakwaarnemer’ en heeft haar eigen Women’s Sports Agency opgericht. Vanaf heden gaat de voormalig aanvalster van onder andere Ter Leede, Franklin Pierce en Boston Renegades haar kennis en ervaring inzetten bij het begeleiden van voetbalsters. 12 Jaar als operationeel manager van een Katwijks kinderopvangbedrijf gaf haar ook nog eens een extra brok maatschappelijke ervaring. ,,Ik heb daar alles meegemaakt. Groeien van vijf naar zestien vestigingen en daarna een tijd van krimp toen de overheid de budgeten weer terugdraaide. Ik vond dat fantastisch en heb er heel veel geleerd. Maar ik merk dat mijn passie weer begint te kriebelen, het voetbal.”

Het begon nadat oud-ploeggenoot Sarina Wiegman haar in 2009 als trainer van ADO Den Haag om hulp vroeg. De toen net gestarte eredivisieclub moest op de Faeröer Eilanden Champions League spelen. ,,Er moest van alles geregeld worden; tickets, hotel, eten, er moesten vergaderingen over spelregels worden bijgewoond. Allemaal zaken waar een trainer en speelsters zich niet mee bezig willen en ook niet zouden moeten hoeven houden. Ik merkte dat me dat goed afging en ik het ook hartstikke leuk vond. Ik vind het fantastisch als ik meiden kan helpen om een topprestatie te leveren.”

Verdoes ‘bracht’ Oranje-aanvoerder Mandy van den Berg in 2012 vervolgens van ADO naar het Zweedse Vittsjö. Na die vrijblijvendere opdrachten wil ze na een moeilijke periode rondom het overlijden van haar zus zich er nu als zelfstandige definitief op toeleggen; contractbesprekingen met clubs of sponsoren, carrièreplanning, maar ook een luisterende oor zijn bij tegenslagen. ,,Je snapt zo goed wat die meiden meemaken. Hoe het is om in het buitenland te spelen, als je geblesseerd bent of op de bank beland. Ik hoor dat vaak als klacht over de grote kantoren waar vooral mannelijke profvoetballers begeleidt worden. Er is nauwelijks extra aandacht buiten de contractbesprekingen om. Terwijl dat zo ontzettend belangrijk is voor een speelster.”

Ze heeft nog altijd goede contacten in Amerika, maar inmiddels ook in bijvoorbeeld Zweden en Engeland. ,,Daarbij durf ik wel te zeggen dat ik betere contracten regel dan een gemiddeld ander. Ik haal het onderste uit de kan. Daar komt toch weer mijn sportmentaliteit om de hoek kijken. Ik wíl scoren. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Ik ga tot het gaatje voor iemand.” Het is tekenend dat ze in haar voetballeven echter niet te beroerd was om ook voorzetten te geven. Haar record of assists behoort nog altijd tot de all-time highs in de VS. Hoewel ze in 1999 met Franklin Pierce de landstitel voor ‘kleine’ Universiteiten (Division 2) won, ze vier keer tot de final-four reikte, kwam het niet tot een oproep voor Oranje. ,,In de VS kwam niemand kijken. Daarbij moest je financieel veel inleveren om in Oranje te kunnen spelen. Dat is inmiddels al veel beter, maar ook nu is het nog alles behalve ideaal. Nog steeds zijn veel zaken voor vrouwen veel minder goed geregeld dan voor mannen. Ik draag er graag aan bij om dat te verbeteren. Een voetbalster moet zich alleen hoeven bezighouden met voetballen. Laat mij maar de ballast uit handen nemen waardoor zij zich optimaal op hun sport kunnen concentreren.”

Contact opnemen

Nachtegaallaan 73,
2224 JD, Katwijk
Nederland

angela@womenssportsagency.com


(+31) 6 14405585
( ook bereikbaar via WhatsApp)