CEO Angela Verdoes has been granted the status of FIFA agent

As of October 1, 2023, a new FIFA Agent regulation will come into effect, allowing only FIFA Agents to represent athletes, coaches and work with clubs worldwide. Agents who are not approved will no longer be able to continue their activities.

“I am more than happy to share that I have passed the FIFA exam and have been granted the status of FIFA agent. I believe that the regulation of agent activity is extremely important and necessary, as the market was becoming more and more aggressive. I have always told everyone “Your talent is my priority” and I can now say that also after the first of October I can continue my journey to protect players and guide them to the top of their abilities. There are things in the new agent regulation that can and should be improved, but it is a very important first step in separating serious agents from non-serious ones.” 

Angela Verdoes
CEO Women’s Sports Agency


Transferperiode zomer 2022

De afgelopen maanden stonden in het teken van verschillende transfers en verlengingen van contracten. 

Mandy van den Berg verlengde bij PSV tot 2023, Annahita Zamanian bij Juventus tot 2024 en  Renate Jansen bij FC Twente tot 2023

Pia Rijsdijk, Cheyenne vd Goorbergh en Maxime Bennink tekenden alle drie voor 1 jaar bij en blijven tot 2023 bij Feyenoord om verder te bouwen na het eerste succesvolle jaar. 

Een paar speelsters maakten de overstap naar een nieuwe club. Zo gaat onder 20 international Dana Foederer de overtstap maken van Heerenveen naar Fortuna Sittard en de Belgische international Jarne Teulings maakt ook de overstap naar deze nieuwe club in de Eredivisie vrouwen en vertrekt bij RSC Anderlecht. 

Tot zover…

 


Loes Geurts blijft bij BK HACKEN

Loes Geurts heeft vandaag haar contract getekend en blijft bij haar club. Haar nieuwe contract loopt tot en met het seizoen 2023. "Ik ben erg blij en dankbaar en kijk ernaar uit om nog twee jaar bij de club te blijven", zegt ze. Loes Geurts is met 35 jaar de meest ervaren speler van BK Häcken. In 2004 vertrok de 18-jarige Geurts naar de VS om voor het collageteam Western Illinois Leathernecks te gaan spelen, voordat ze in het seizoen 2006 naar het Duitse FFC Heike Rheine verhuisde. Daarna speelde ze voor clubs als AZ Alkmaar en Telstar en won in Nederland alles wat er te winnen viel, voordat ze in 2012 naar Zweden en Vittsjö verhuisde. Daar bracht ze twee seizoenen door voordat ze naar Kopparbergs / Göteborg FC ging. Na drie jaar in Göteborg tekende ze een tweejarig contract bij Paris Saint-Germain, maar in 2018 keerde ze terug naar Göteborg terug en sinds 2021 speelt ze in de gele en zwarte trui in BK Häcken. 

“Met de verschuiving naar BK Häcken hebben we veel betere omstandigheden dan voorheen en ik vind voetbal nog steeds erg leuk en wil zo lang mogelijk doorgaan. Ik zal altijd meer dan honderd procent geven en hoop zoveel mogelijk speeltijd te krijgen. Het doel zolang ik speel, zal altijd de eerste plaats tussen de palen zijn, zegt Loes Geurts. Geurts heeft een geweldige internationale routine met 125 A-wedstrijden voor het nationale team op haar naam staan. In 2017 won ze met Nederland het EK en in 2019 won ze met haar land WK-zilver. Dit jaar waren er slechts vier wedstrijden voor BK Häcken vanwege een hersenschudding die ze in augustus opliep, waardoor ze sindsdien niet meer kan spelen. “De afgelopen maand is het snel gegaan en nu train ik bijna volledig. Ik heb nog wat symptomen, maar die zullen hopelijk snel verdwijnen. Het is een moeilijke tijd geweest, maar ik heb veel steun gekregen van de club en de spelers, waardoor ik eerder terug kon komen dan andere keren dat ik een hersenschudding had.

Sportmanager Martin Ericsson: “Loes is een echte teamplayer in hart en nieren binnen het team en een belangrijk onderdeel met haar brede routine. Zij is een zeer goede keeper, een van de beste in de OBOS Damallsvenskan, en het voelt erg veilig en competitief om zowel Loes als Jennifer in het team te hebben. Het voelt geweldig dat we een contract voor twee jaar hebben gekregen, waar ze hopelijk haar carrière bij ons in BK Häcken zal beëindigen.”

Gefelicteerd met deze mooie verlenging Loes, heel veel succes!


Sheila van den Bulk maakt de overstap naar Kristianstad DFF

Kristianstads DFF heeft vandaag een tweejarig contract getekend met de ervaren Nederlandse Sheila van den Bulk die de afgelopen zes jaar Djurgården vertegenwoordigde in de Damallsvenskan.

Tijdens haar jaren in Zweden had Sheila een duidelijke plaats in de basiself van Djurgården, met uitzondering van 2019, dat gewijd was aan de revalidatie van een knie blessure. Op de verdienstenlijst noteren we ook wedstrijden in het Nederlands Elftal met als hoogtepunt het EK-goud 2017 tot nu toe.

 "Ik zie Kristianstad als een club die de afgelopen jaren erg stabiel is geweest met een hoge kwaliteit en de organisatie in het algemeen. Ik heb het gevoel dat de ambities van de club in lijn liggen met die van mij en het voelde al na het eerste gesprek als de juiste club voor mij. Nu kijk ik er naar uit om alle spelers en stafleden te ontmoeten en ik ben ervan overtuigd dat ik heel goed zal passen in de club en in Kristianstad. Ik ga mijn uiterste best doen en hoop dat ik met mijn kwaliteiten een bijdrage kan leveren zodat wij ook de komende jaren deel kunnen uitmaken in de top”, aldus Sheila.

Hoe kijkt de hoofdcoach Elisabet Gunnarsdottir aan tegen deze nieuwe aanwinst? "Sheila is een zeer goede en bekwame speler met brede ervaring op het hoogste niveau. Ze is een klassiek type leider en brengt veel met haar energie en drive. Ik ben ervan overtuigd dat ze veel zal toevoegen en kijk ernaar uit om Sheila te trainen en te leiden”, vertelt Beta enthousiast en is ontzettend blij met haar komst.

Heel veel succes bij deze mooie club Sheila! 


Iris Stiekema tekent haar eerste profcontract tot 2024 bij Ajax Vrouwen

Iris Stiekema heeft een handtekening gezet onder haar eerste contract bij de Ajax Vrouwen. De overeenkomst van Stiekema loopt tot 2024 en dat geeft vertrouwen!

Iris is op haar zesde begonnen met voetballen bij vv Bargeres, waar zij tot haar twaalfde heeft gespeeld tussen de jongens. Vervolgens heeft zij 2 seizoenen bij SV Meppen gespeeld met een talentvol meidenteam die in de jongenscompetitie uitkwam. Om toch op een nog wat hoger
niveau te gaan spelen heeft zij toen de overstap gemaakt naar VV Emmen en heeft ze weer tussen de jongens gespeeld. Na een jaar al kwam het CTO Amsterdam in beeld. Op haar 15de heeft Stiekema de volgende stap gemaakt en is uit huis gegaan om naar Amsterdam te vertrekken. Het CTO Amsterdam werd overgenomen door AFC Ajax en na 2 jaar in het talententeam te hebben gespeeld mocht zij al de overstap maken naar de Ajax Vrouwen. Op 29 januari 2021 maakte de 19-jarige middenvelder haar officiële debut voor de hoofdmacht, tijdens de Eredivisiecup-wedstrijd tegen FC-Twente welke werd gewonnen met 3-1. 

Gefeliciteerd Iris, let’s take it to the next level!


Welkom Danique Tolhoek!

Danique Tolhoek is bij vv Kapelle begonnen met voetballen toen zij 4 jaar was. Op haar 13de maakte ze de overstap naar JVOZ ( Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland). Altijd heeft zij met en tegen jongens gevoetbald, dat was leerzaam en erg goed voor haar fysieke weerstand. Haar grote voorbeeld is Miedema, “zij blijft altijd kalm voor de goal en heeft een goed schot” vertelt ze vol ambitie.

“ Ik woon in Zeeland in het dorpje Kapelle waar mijn ouders en mijn tweelingzus ook wonen. Mijn tweelingzus Fabienne speelt volgend seizoen voor Sparta Rotterdam, dan komen we elkaar in de belofte competitie tegen;). Mijn hobby's zijn voetballen in mijn vrije tijd met oud teamgenoten en afspreken met vrienden en familie. Ik heb voor Women's Sports Agency gekozen omdat ik gelijk al een klik voelde met Angela. Het voelde vertrouwd en persoonlijk.” 

Danique zal in het nieuwe seizoen deel uit gaan maken van de beloften van de Ajax vrouwen. Daar zal zij zich verder gaan ontwikkelen en doorgroeien naar de top.

Welkom Danique, let’s dream big!


Romée Leuchter maakt transfer naar Ajax vrouwen

Romée Leuchter speelt volgend seizoen voor de Ajax Vrouwen. De 20-jarige aanvaller komt over van PSV Vrouwen en tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2021 en een looptijd kent van drie jaar, tot medio 2024.

 

Leuchter (Heerlen, 12 januari 2001) begon haar carrière bij CTO Zuid en tekende in 2019 een tweejarig contract bij PSV Vrouwen. In de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax Vrouwen maakte Leuchter de enige goal voor de Eindhovenaren. In de finale op 5 juni sleepte zij met PSV de bekerwinst binnen.

Ze liet na de ondertekening weten heel gelukkig te zijn met haar transfer naar Ajax. "Ik kijk er ontzettend naar uit hier te mogen voetballen en hoop prijzen te pakken. Ajax is een grote club en de speelstijl trekt me aan. Ik denk dat die ook goed bij mij past. Ik hoop veel doelpunten en assists te brengen en belangrijk te gaan worden voor het team."

Ook Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, is blij met de overgang van de aanvaller. "We zijn heel verheugd dat Romée naar Amsterdam komt. Ze is een talentvolle spits, is sterk in één-op-één-situatie en heeft de snelheid in haar spel. Haar grote kracht ligt in het zestienmetergebied, dit zijn allemaal kwaliteiten die haar heel goed bij Ajax doen passen."

Gefeliciteerd Romée & Ajax vrouwen!

Bron & foto: AFC Ajax media


Zamanian signes a new contract and stays at Juventus!

The adventure that began in January 2020 continues: Annahita Zamanian will wear the black and white shirt again next season! The midfielder, born in 1998, has signed the renewal of her contract until 2022.

“Class”. This is the first adjective that comes to mind when seeing Zamanian on the pitch. In that January, as soon as she joined Juventus, it took her all of 25 minutes to show her all of her qualities. At the Nereo Rocco, against Tavagnacco, she made her debut, coming onto the pitch in the 57th minute and immediately scoring her first goal, in the 83rd minute. The perfect way to start an adventure that has led her to win two championships and an Italian Super Cup, so far.

This year, she made 25 total appearances and scored four goals – each one more beautiful than the other, but above all seven assists in Serie A, only Barbara Bonansea and Cecilia Prugna (9) did better in the league. Not only that, in the championship just ended she was also the first Juventus player to create at least two assists during a single Serie A match on two different occasions.

Many outstanding numbers, but of course the big one for today is “2022”, the year until which Annahita Zamanian’s adventure in Bianconera will continue and we can’t wait to see the numbers that she will add.

Congratulations, Hito, so proud of you what you already have accomplished, let’s do this!


Pia Rijsdijk, Maxime Bennink en Cheyenne van den Goorbergh naar Feyenoord

Middenvelder Cheyenne van den Goorbergh (23), aanvaller Maxime Bennink (24) en centrumspits Pia Rijsdijk (29) hebben vandaag een eenjarig contract getekend bij Feyenoord. Het drietal zal daardoor vanaf komend seizoen onderdeel uitmaken van Feyenoord Vrouwen 1.

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, ziet Van den Goorbergh, Bennink en Van Rijswijk als uitstekende toevoegingen voor het team van trainer Danny Mulder. ‘Dit zijn drie vrouwen met een enorme bak aan ervaring, zowel in de Eredivisie als in buitenlandse topcompetities. Dat ze nu voor Feyenoord kiezen aan de vooravond van ons debuutseizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is een prachtig gegeven. Speelsters als Cheyenne, Maxime en Piazijn van een dusdanig kaliber dat ze de ruggengraat gaan vormen van het elftal van Feyenoord Vrouwen 1.’   

Eenvoudig international Van den Goorbergh, die meer dan 100 wedstrijden op Eredivisieniveau speelde bij FC Twente en PEC Zwolle, kijkt er naar uit om Feyenoord te vertegenwoordigen. ‘Ik ben altijd voor Feyenoord geweest, dus dit is een mooie stap. En ook een uitdaging natuurlijk, om met Feyenoord Vrouwen 1 voor het eerst in de Eredivisie uit te komen. Maar ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden.’

Bennink, die net als Van den Goorbergh overkomt van PEC Zwolle, kijkt uit naar haar rol in het elftal. ‘We hebben een mooie mix van talent en ervaring. Ik ben bijna 24, dus ik denk dat voor mij ook een functie is weggelegd om de jongere speelsters te inspireren. Net zoals ik vroeger als jong meisje geïnspireerd was. We reden vaak langs De Kuip op weg naarvakantie in Zeeland, en dan riep ik dat ik daar wilde voetballen. Dat ik daar nu zo dichtbij ben is heel bijzonder.’

Voor de in Rotterdam geboren en getogen Rijsdijk, die na twee voetbaljaren in Duitsland, Noorwegen en Italië terug is op vaderlandse bodem, is spelen voor Feyenoord een meisjesdroom die uitkomt. ‘Ik heb altijd geroepen dat ik voor Feyenoord terug zou keren naar Nederland. Dus toen het nieuws over Feyenoord Vrouwen 1 kwam, wist ik waar ik komend seizoen wilde voetballen. Het voelt fijn om weer thuis te zijn, en hopelijk lukt het me om voor Feyenoord veel te scoren komend jaar.’

Gefeliciteerd met deze historische stap, succes Pia, Maxime en Cheyenne!

Bron: Feyenoord media


Dana Foederer vertrekt naar SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft overeenstemming bereikt met Dana Foederer en PSV vrouwen over de overgang naar Heerenveen. Ze heeft een contract getekend voor 1 jaar.

Dana Foederer tekende al op 16-jarige leeftijd haar eerste prof contract met PSV en is de captain van de Oranje Leeuwinnen onder negentien jaar. Ze barst van de ambitie en is gebrand om zichzelf verder te ontwikkelen naar het hoogst haalbare. “Mijn gevoel bij Heerenveen was gelijk goed en ik denk dat ik daar meer kansen krijg tot speelminuten. Ik wil belangrijk zijn  voor mijn team en doorontwikkelen en kan niet wachten om bij SC Heerenveen het verschil te gaan maken!” 

Foederer is zowat met een bal geboren en begon haar carrière bij de club Rood Wit V, waar haar vader 42 jaar gepeeld heeft, in haar woonplaats Veldhoven. Ze maakte de stap naar UNA en speelde daar ook tussen de jongens totdat CTO Eindhoven aan haar deur klopte en maakte dus vervolgens de stap naar de PSV vrouwen. Ook bij de KNVB bleef haar talent niet onopgemerkt en speelde ze in alle jeugd nationale teams. 

Gefeliciteerd Dana en heel veel succes! 


Lisan Alkemade verlengt bij PSV vrouwen

Keepster Lisan Alkemade heeft haar aflopende contract bij PSV Vrouwen met twee jaar verlengd. De talentvolle jeugdinternational, die onlangs werd opgeroepen voor Oranje O23, blijft langer onderdeel van het keepersgilde van PSV Vrouwen. 

Lisan Alkemade uit Lisse zette op PSV Academy in bijzijn van manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers en haar trotse familie de handtekening onder een nieuw contract. De 18-jarige speelt sinds 2019 voor PSV Vrouwen en keepte de afgelopen seizoenen regelmatig haar wedstrijden bij Jong PSV Vrouwen. De jeugdinternational vormde dit seizoen de tweede keepster in de selectie achter Van Veenendaal. Alkemade debuteerde onlangs onder de lat tijdens het gewonnen duel (5-1) tegen PEC Zwolle. 

De jonge keepster is zichtbaar blij met haar verlenging in Eindhoven, “Ik voel me hier thuis en ik zie volop kansen om mezelf bij PSV te blijven ontwikkelen. Mijn debuut was persoonlijk een erg mooi moment en smaakte naar meer. Hard blijven werken tot het uiterste, het team scherp houden en een bijdrage leveren binnen de groep, ik ben me daarin goed bewust van mijn rol. Ik kijk uit naar de periode die komen gaat en we gaan er alles aan doen om het seizoen succesvol af te sluiten.”

Gefeliciteerd Lisan!

Bron en foto: PSV media


Aniek Nouwen maakt toptransfer naar Chelsea!

Aniek Nouwen maakt aan het einde van dit seizoen de overstap naar Chelsea FC. De Oranje-international verruilt PSV Vrouwen voor de UEFA Women’s Champions League finalist en Engelse landskampioen. Voor de centrale verdediger van PSV en de Oranje Leeuwinnen komt een droom uit. De tweeëntwintig jarige is voor 3 jaar overeengekomen en sluit volgend seizoen aan bij de Blues. 

“Om in Engeland te gaan spelen is altijd een grote droom voor mij geweest. Het is op dit moment de beste competitie en de beste omgeving om mij verder te gaan ontwikkelen naar het hoogst haalbare. Ik ben vereerd en trots om aan te sluiten bij deze topclub uit Engeland en te gaan spelen om de grote prijzen!”

Als 17-jarig talent uit Deurne sloot Nouwen in 2016 aan bij PSV en groeide de afgelopen jaren uit tot een onomstreden sterkhouder achterin. Haar ontwikkeling in Eindhoven en haar verdedigende kwaliteiten bleef niet onopgemerkt en Nouwen debuteerde in 2019 voor Oranje. Inmiddels heeft ze veertien interlands achter haar naam. Nu na 5 succesvolle seizoenen bij PSV vrouwen is het tijd voor de volgende stap.

Waar afgelopen jaar al het buitenland lonkte maar bewust bij PSV werd verlengd, is Nouwen nu klaar voor de volgende stap. “PSV is mijn club en mijn thuis, dat weet iedereen hier. Ik heb afgelopen seizoen weer een extra stap in mijn ontwikkeling gezet en de eerste duels in UWCL gespeeld. Ook het doel om mezelf in de basis te spelen bij Oranje is afgelopen jaar gelukt. Na vijf seizoenen bij PSV kies ik nu voor de uitdaging om mezelf te gaan ontwikkelen in een grote internationale competitie, bij een Engelse topclub.”

Emma Hayes, de succesvolle manager van de Chelsea vrouwen is lovend: “ Aniek really is an exciting addition to our squad. Not only does she bring a wealth of league and International experience for her age, she is also very composed on the ball and her physicality will certainly suit the English league.” 

De focus van Nouwen ligt eerst nog bij PSV, “Ik wil hier natuurlijk eerst op een fantastische manier afscheid nemen. We gaan nog in het Philips Stadion spelen. We zijn in de race voor de landstitel en KNVB Beker. Daar wil ik de komende weken vol voor gaan!” 

Voordat Aniek gaat aansluiten bij de Blues hoopt zij eerst deze zomer nog naar Japan af te reizen met de Oranje leeuwinnen om daar deel te gaan nemen aan de Olympische spelen. 

“ Deze stap heeft ze zo verdiend en ze is echt klaar voor het grotere werk. Heel veel succes Aniek, let’s take it to the next level!” 

Angela Verdoes 


Nadine Noordam maakt overstap naar Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Nadine Noordam over de overgang naar Amsterdam. Ze heeft een contract getekend voor 1 jaar. 

Noordam verruilt ADO Den Haag, waar ze sinds 2014 actief was, voor Ajax Vrouwen. De 22-jarige middenvelder is geboren in Delft op 29 juli 1998. Afgelopen maart heeft ze 150 eredivisie wedstrijden gespeeld, wat met recht een mijlpaal is en dat op tweeëntwintig jarige leeftijd. “Ik ben ADO Den Haag natuurlijk erg dankbaar, maar ik wil mijn plafond ontdekken, mezelf verder ontwikkelen en deze kans komt op het juist moment. Ik heb er onwijs veel zin in!”

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen: "Noordam is een motor op het middenveld, die altijd honderd procent geeft. Ze heeft voetbalgogme en is slim. Dat combineert ze bovendien met de absolute wil om duels te winnen."

Gefeliciteerd met deze mooie stap en veel succes Nadine!


Soraya Verhoeve en Chasity Grant verlengen bij Ajax

Ajax heeft overéénstemming bereikt met Soraya Verhoeve en Chasity Grant over het verlengen van hun contract. Het tweetal zette maandagmiddag hun handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Verhoeve (28 december 1997) heeft haar contract met één seizoen verlengd tot medio 2022. De 23-jarige Amsterdamse voetbalde in de jeugd bij Nieuw Sloten en CTO Amsterdam. Sinds 2015 speelt Verhoeve voor de Ajax Vrouwen. In eerste instantie speelde ze vooral als vleugelspits op sportcomplex de Toekomst. In de afgelopen seizoenen wordt ze vooral op de links- en rechtsbackpositie geposteerd. “Ik ben erg blij met mijn verlenging en het vertrouwen wat Ajax in mij heeft!” 

Grant (19 april 2001) heeft haar verbintenis met twee seizoenen verlengd tot medio 2023. De buitenspeler kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag. De Schiedamse speelde in de jeugd voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van Oranje.

Voor Chasity betekent deze verlenging een volgende stap in haar ontwikkeling “Ik ben ontzettend blij met deze verlenging wat veel vertrouwen geeft. Ik heb het erg naar mijn zin en wil mij nog verder ontwikkelen op verschillend vlak en natuurlijk spelen om de prijzen”, vertelt ze enthousiast.  

Gefeliciteerd Soraya en Chasity, let’s take it to the next level!

Foto’s: AFC Ajax media


Belgisch toptalent Jarne Teulings naar FC Twente vrouwen

Jarne Teulings speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De negentienjarige talentvolle Belgische aanvaller komt over van RSC Anderlecht en tekende in De Grolsch Veste een contract voor twee seizoenen. 

Jarne Teulings speelde afgelopen seizoen voor RSC Anderlecht. Daarvoor kwam ze in België uit voor KRC Genk en OH Leuven. Afgelopen seizoen maakte Teulings haar debuut voor de nationale ploeg van België. 

“Jarne is een van de meest talentvolle jonge speelsters van België op dit moment”, vertelt René Roord. “Jarne stond al langer op ons wensenlijstje, we zijn blij dat ze de komende twee jaar deel uit gaat maken van onze selectie.”

“FC Twente lijkt mij een heel warme club die mij het vertrouwen geeft en de nodige faciliteiten biedt om mijzelf zowel op als naast het veld verder te kunnen ontwikkelen”, vertelt Jarne Teulings. “Ik wilde graag de stap zetten naar een betere competitie om wedstrijden te spelen tegen tegenstanders van een goed niveau. Ik wil graag om de prijzen spelen met FC Twente en hopelijk komend seizoen ook in de Champions League.”

Gefeliciteerd Jarne, let’s do this!

Tekst & foto: FC Twente vrouwen media


Renate Jansen blijft FC Twente trouw!

Aanvoerder Renate Jansen (30) speelt ook komend seizoen voor FC Twente, het wordt het zevende seizoen dat de aanvaller het rode shirt van de club draagt. De 47-voudig Oranje-international tekende vandaag in De Grolsch Veste een nieuw contract. 

Renate Jansen kwam in de zomer van 2015 naar Enschede en behaalde afgelopen jaren mooie successen met de club. In 2016 en 2019 werd Jansen met FC Twente landskampioen en in 2020 de Eredivisie Cup. Jansen scoorde tot dusver 63 competitiedoelpunten voor FC Twente, en kwam tien keer in actie tijdens UEFA Women’s Champions League duel van FC Twente. In 2017 werd Jansen met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen in Enschede en twee jaar later bereikte ze met de nationale ploeg de WK-finale.  

Renate Jansen: “Het gaat mijn zevende seizoen voor FC Twente worden en daar ben ik heel blij mee. Ik voel me hier in Twente op mijn plek en ben er trots op dat ik ook in het nieuwe seizoen het shirt van FC Twente mag dragen.” 

René Roord: “De voetbalkwaliteiten van Renate zijn inmiddels wel bekend. Renate heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld als aanvoerder van de ploeg binnen en buiten het veld. Zij is heel belangrijk voor alles waar FC Twente Vrouwen voor staat, presteren, ontwikkelen, normen en waarden. Daarom zijn we heel blij dat Renate ook komend seizoen voor onze club speelt.”

Tekst: FC Twente Vrouwen media


Jeugd International Liz Rijsbergen sluit aan bij WSA

De 18- jarige aanvalster van de ADO Vrouwen en Oranje onder 19 jaar is een samenwerking met Women’s Sports Agency gestart. “Ik voelde me gelijk op mijn gemak en heb er vertrouwen in dat WSA mij verder kan ondersteunen in mijn weg naar de top!” 

Als klein meisje is Liz vanaf vier jaar begonnen met voetballen bij Voorschoten’97 in de mini league. Daarna heeft zij vervolgens in alle selectie elftalen bij de jongens gespeeld tot en met de C jeugd. Vervolgens klopte ADO aan de deur waar zij twee jaar in de beloften heeft gespeeld.

Dit jaar (2020/2021) zou haar derde seizoen worden in de beloften maar Rijsbergen mocht al snel de overstap maken naar het eerste elftal om te gaan spelen in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Daar heeft zij inmiddels een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is zij een van de smaakmakers en aanstormende top talenten geworden en zorgt zij voor veel dreiging, goals en assists. 

Welkom Liz, ik kijk uit naar onze samenwerking!

Angela Verdoes


Belgium Red Flame Julie Biesmans verlengt bij PSV

Julie Biesmans heeft haar contract bij de PSV vrouwen verlengt. De Belgische Red Flame tekent een contract voor twee jaar en verbindt zich tot 2023 aan de club. 

In het bijzijn van manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers en management Women’s Sports Agency heeft Biesmans in het Philips Stadion haar handtekening onder een nieuw contract gezet. Biesmans kwam in de zomer van 2019 over van het Engelse Bristol City en vormt sindsdien een vaste waarde bij PSV Vrouwen. De 26-jarige teamplayer speelde tijdens haar eerste jaar voornamelijk als centrale verdedigster en is dit seizoen geposteerd op het middenveld van coach Rick de Rooij. De 80-voudig Belgisch international tekent voor twee seizoenen bij, waarmee Biesmans voor de vier jaar in Eindhoven gaat. 

Biesmans toont zich erg content over haar verlenging,“Deze keuze was niet lastig, ik ben heel blij met deze verlenging. Ik voel me hier op mijn gemak en heb een goede klik met de groep. Ik voel me hier gewaardeerd door de club. PSV is een mooie en ambitieuze club die ons alle faciliteiten en mogelijkheden biedt om jezelf als speelster te ontwikkelen. Ik wil hier mooie dingen bereiken met het team en de club.”

Gefeliciteerd Julie en PSV!

Tekst & foto: media PSV Vrouwen


Kim Everaerts speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen 

Kim Everaerts speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De negentienjarige jeugdinternational komt over van Borussia Mönchengladbach en tekende vandaag in De Grolsch Veste een tweejarig contract.  

Kim Everaerts, afkomstig uit het Limburgse Horst, speelt sinds 2016 voor Borussia Mönchengladbach. Afgelopen jaren speelde de verdediger voor Oranje onder 18 en Onder 19.  

Kim Everaerts: “Ik heb er super veel zin in, ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging. Afgelopen jaren heb ik in Duitsland gespeeld en de Vrouwen Eredivisie trok me al een tijd, omdat de competitie de laatste jaren in de lift zit. Jonge speelsters krijgen bij FC Twente Vrouwen de kans om zich te laten zien en verder door te groeien. Daarom is FC Twente is voor mij de ideale club. Ook door de fijne gesprekken met de nieuwe trainer Robert de Pauw heb ik een warm en goed gevoel bij de club gekregen. Komend seizoen wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen en hoop ik prijzen te winnen met FC Twente, en daarbij ook veel te leren van speelsters die alle ervaring hebben op het hoogste niveau.” 

Rene Roord, Technisch Manager: “Kim heeft in Duitsland bij haar club Borussia Mönchengladbach een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Wij zijn dan ook blij dat Kim de komende twee jaar bij ons komt spelen en hopelijk kan ze verder doorgroeien.

Tekst & foto: media FC Twente vrouwen


Lynn Wilms verruilt komend seizoen FC Twente voor het grote Wolfsburg

Lynn Wilms maakt komend seizoen de overstap van FC Twente vrouwen naar de Europese topclub  Vfl Wolfsburg. Het toptalent Wilms was al vroeg in beeld bij Oranje en heeft alle jeugd nationale elftallen doorlopen. Inmiddels heeft zij zich in de basis van Oranje weten te spelen en waar zij haar debuut op 18- jarige leeftijd maakte. Tot op heden speelde ze tien keer in het shirt van de Europese en vice-wereldkampioen. 

De 20- jarige Lynn kijkt enorm uit om deze nieuwe stap in haar jonge carrière te zetten. “Ik ben erg blij en kijk ernaar uit om deze grote stap in de zomer te zetten", aldus Wilms. “VfL Wolfsburg is een absolute topclub in het vrouwenvoetbal, die in alle competities om titels speelt. Concurreren met spelers van wereldklasse in de trainingen zal me ook helpen bij mijn ontwikkeling. Natuurlijk wil ik met Wolfsburg zoveel mogelijk titels winnen; met name de Champions League is een groot doel. In eerste instantie ligt mijn focus de komende weken echter op FC Twente. Ik ben erg dankbaar dat ik daar als speler en als persoon volwassen ben geworden."

Ralf Kellermann, sportdirecteur van VfL Wolfsburg: “Lynn is een jonge speelster die niet alleen een vaste waarde is bij FC Twente, maar ook in het Nederlands elftal. Ik ben ervan overtuigd dat ze de potentie heeft om een zeer succesvolle carrière tegemoet te gaan en daarom des te blijer dat we haar hebben kunnen contracteren."

Women’s Sports Agency bedankt VfL Wolfsburg en Ralf Kellermann voor de fijne samenwerking. Heel veel succes Lynn!

Angela Verdoes                                                                                                   

Foto: media Women’s Sports Agency /JELL Fotografie


Belgian Red Flame sluit aan; welkom Sarah Wijnants!

Belgische international en speelster van RSC Anderlecht Sarah Wijnants en Women’s Sports Agency zijn een samenwerking gestart. WSA zal Sarah ondersteunen, begeleiden en ontlasten op elk gebied zodat zij verder door kan groeien naar de top. 

Wijnants is op zevenjarige leeftijd begonnen met voetballen bij de jongens bij Tervuren. Op haar 14de heeft zij de stap naar de jeugd van Standard gemaakt. Daar stroomde zij al snel door naar de B-ploeg van Standard en op haar 16de mocht zij al aansluiten bij de A-ploeg. Na 3 seizoenen bij Standard is de gevaarlijke aanvalster naar RSC Anderlecht vertrokken en hier momenteel bezig aan haar 4de seizoen. In deze Belgische Super League is Wijnants in het seizoen 2017 / 2018 bekroond tot beste belofte van België.

Ook bij de KBVB / Royal Begian FA werd haar talent al vroeg ontdekt en heeft zij alle jeugd nationale elftallen doorlopen. Inmiddels heeft zij op haar jonge leeftijd al 11 caps op haar naam staan voor de Belgian Red Flames. 

Sarah: “Ik heb voor Women’s Sport Agency gekozen, omdat ik me meteen goed voelde bij Angela. Ze gaf mij het gevoel naar een eerlijke en persoonlijke samenwerking. Dit is voor mij heel belangrijk” .

Angela Verdoes: “Welkom Sarah, let’s do this!“


Nadine Noordam ook volgend seizoen in groen geel!

Met 39 interlands voor Nederlandse jeugdteams en Nederland onder 23 heeft Nadine Noordam een walk-in closet nodig voor al haar Oranje-shirts. Het Westlandse loopwonder met killer-instinct fungeert ook volgend seizoen als één van de voortrekkers van ADO Den Haag Vrouwen.

Vijf jaar geleden maakte Nadine Noordam als eerste speelster uit het in 2014 in het leven geroepen beloftenteam haar debuut voor de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen. Nadat zij onlangs haar handtekening zette onder een nieuw contract, treedt zij op vrijdag 4 september aan voor haar zesde seizoen in de Eredivisie Vrouwen. "Ik voel mij hier nog steeds erg thuis en heb het zeer naar mijn zin", verklaart zij haar weloverwogen keuze. "Bovendien vond ik het in deze corona-tijd goed om dicht bij huis te blijven." 

Blij met haar werk als lifestylecoach en bewegingsapparaat en het spelen bij ADO Den Haag Vrouwen zou Nadine nog steeds graag eens in het buitenland voetballen, bij voorkeur in Spanje. "Dit jaar heb ik daar niet voor gekozen, maar ik kan mij nog steeds verder ontwikkelen en misschien is er ook een extra stukje durf voor nodig."

Gefeliciteerd Nadine en heel veel succes!

Bron: ADO Den Haag vrouwen media


Zamanian renews with Juve!

Annahita has signed a new agreement until 2021. Zamanian will also wear the Juventus Women shirt next season, after penning in a new contract that will tie her to the club until 30 June 2021.

After arriving at Vinovo from PSG in January, she immediately showcased her talent. It's hard to imagine a better impact to one’s career at a new club: as she immediately found the back of the net. Her debut match for Juve and her first goal in the new shirt, in fact, coincided, when she took to the field of the Nereo Rocco in Trieste against Tavagnacco.  After being on the field for 22 minutes, she got onto the end of Bonansea’s assist and slotted the ball into the back of the net one-time. She also grabbed her second goal in Juventus colours against Empoli in the Italian Cup. 

It’s not just goals, though… She has also offered evidence, on several occasions, of her skills and ability to provide her teammates with assists. Her long ball to Linda Sembrant against Inter is just one great example. Her indisputable classiness is embellished by the desire to always put herself at the service of the team, as she aims to improve day after day.

Congratulations, Hito, so proud of you what you already have accomplished, let’s do this!


Bennink & Van den Goorbergh naar PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft twee nieuwe speelsters aan de selectie toegevoegd. Cheyenne van den Goorbergh en Maxime Bennink hun handtekening gezet onder een 1-jarige verbintenis.

Cheyenne van den Goorbergh heeft in het eerste elftal van FC Twente Vrouwen gespeeld. De 22-jarige middenveldster uit Dedemsvaart doorliep de complete toenmalige jeugdopleiding van de Tukkers en zat sinds 2015 bij de hoofdselectie. Met die club werd ze in 2016 en 2019 landskampioen. Daarnaast maakte Van den Goorbergh haar opwachting in Oranje, waarvoor ze in 2018 debuteerde.

Cheyenne van den Goorbergh: ,,Ik heb heel veel zin in deze uitdaging bij PEC Zwolle Vrouwen. De gesprekken die ik met trainer Joran Pot heb gevoerd waren heel positief. In de afgelopen jaren heb ik vaak tegen meiden gespeeld, waar ik nu teamgenoot van ga worden. Ik hoop dat we er samen een mooi seizoen van gaan maken."

Tevens keert met Maxime Bennink, die ook een verleden in Twente heeft, een oude bekende terug. De 22-jarige aanvalster kwam in 2016 bij PEC Zwolle en speelde in totaal 74 wedstrijden waarin ze 15 keer doel trof. De laatste goal van Bennink was in de finale van de KNVB Beker ruim een jaar geleden. Ook kwam ze eenmaal in actie voor de Oranje Leeuwinnen. Vorig jaar zomer verkaste de speelster naar Reading, uitkomend in de Women’s Super League. Daar werd Bennink verhuurd aan Brighton & Hove Albion, maar nu keert de speelster transfervrij terug naar PEC Zwolle.

Maxime Bennink: ,,Ik ben blij weer terug te zijn in Zwolle. Deze club heeft me veel moois gebracht en ik hoop dat we er ook komend seizoen weer wat moois van gaan maken. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier op bekend terrein weer veel minuten te maken."

Bronvermelding & foto:  PEC Zwolle Media

Women’s Sports Agency bedankt PEC Zwolle vrouwen voor de fijne samenwerking. Heel veel succes Maxime & Cheyenne, let’s do this!


International Aniek Nouwen blijft PSV trouw!

Aniek Nouwen gaat komend jaar op voor haar vijfde seizoen bij PSV Vrouwen. De verdediger uit Deurne heeft haar handtekening onder een nieuw contract gezet dat loopt tot medio 2021.

Sterkhouder  

Nouwen sloot als 17-jarig talent aan bij de selectie van het vrouwenteam en groeide de afgelopen jaren uit tot één van de sterkhouders in de achterhoede van PSV Vrouwen. De Brabantse, als kind fervent supporter van PSV, ontwikkelde zich zeker de laatste jaren spectaculair wat uitmondde in een debuut voor Oranje. Komend seizoen gaat de 6-voudig international op voor haar vijfde jaar in het rood-wit. “Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij om”, reageert Nouwen op haar contractverlenging.

‘PSV mijn club’  

De verdediger verlengde eerder deze week haar contract in bijzijn van Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers, haar zaakwaarnemer Women's Sports Agency en trotse ouders. “Iedereen die hier aanwezig is, weet dat PSV mijn club is. We spelen jaarlijks om de prijzen en gaan komend seizoen de UEFA Women’s Champions League in. Een nog hoger podium waarop ik me kan meten met de beste speelsters van Europa. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan.”

Heel veel succes Aniek, let’s make a difference!

Tekst & foto: PSV media


Jill Bayings tekent contract bij SGS Essen en maakt stap naar de Frauen-Bundesliga

Jill Bayings speelt komend seizoen in de Frauen-Bundesliga. De 19-jarige jeugd international heeft een twee-jarig contract getekend bij SGS Essen, de voormalige club van o.a. Jackie Groenen en Dominique Bloodworth. 

Jill is al op jonge leeftijd begonnen met voetballen bij de jeugd van Terheijden in haar woonplaats. Vervolgens is zij naar Madese Boys gegaan en heeft daar tussen de jongens alle selectie jeugdelftallen doorlopen. Daarna is zij op 15-jarige leeftijd naar het CTO Eindhoven vertrokken. Na het CTO heeft Bayings op 18-jarige leeftijd de stap naar de Eredivisie gemaakt en haar eerste prof contract getekend bij de vrouwen van SC Heerenveen. Tot nu toe heeft Jill alle jeugd nationale teams doorlopen en is het grote Oranje haar droom.

“ Ik heb een heel mooi jaar gehad bij SC Heerenveen vrouwen. Ik voelde me gelijk thuis en heb me hier goed kunnen ontwikkelen tot vaste waarde en basisspeler in de Eredivisie waar ik de club dankbaar voor ben. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. SGS Essen is een mooie club waar ik mezelf nog verder kan ontwikkelen in een andere competitie”, aldus Bayings. 

SGS Essen heeft zich zojuist weten te plaatsen voor de halve finale DFB-Pokal en wist met 3-1 te winnen van Turbine Potsdam. Woensdag 10 juni aanstaande wacht Leverkussen en gaat het team verder op jacht naar de finale. 

Gefeliciteerd met deze mooie volgende stap en veel succes Jill!


Mandy van den Berg kiest voor Nederland en versterkt PSV vrouwen

Mandy van den Berg keert terug naar Nederland en gaat een nieuwe uitdaging aan bij PSV vrouwen. Sinds 2012 speelde van den Berg al in het buitenland en heeft bij mooie clubs mogen spelen. In totaal heeft Mandy 90 interlands op haar naam staan en brengt daarmee veel internationale ervaring mee naar haar nieuwe club waar de Champions League wacht. 

 Mandy van den Berg begon haar carrière bij ADO Den Haag Vrouwen, waarmee zij in 2012 de landstitel en de beker heeft gewonnen. Na het behalen van de “dubbel” met de ADO vrouwen vertrok Mandy in 2012 naar Zweden om daar in de Zweedse prof league te gaan spelen voor Vittjsö GIK. Vervolgens heeft zij een jaar in Noorwegen bij Lillestrom SK gespeeld en twee jaar in de Engelse FA WSL gespeeld voor Liverpool FC en Reading Women FC. De laatste tweeënhalf jaar speelde de voormalig aanvoerder van Oranje in Valencia CF in de Spaanse Liga Iberdrola en nu is het dus tijd om terug te keren naar de Eredivisie in Nederland. 

De altijd gedreven verdedigster tekent een contract voor twee seizoenen in Eindhoven. “Een terugkeer naar de Eredivisie is altijd al iets geweest wat ik een keer zou willen, de vraag was alleen nog wanneer. Nu is dat moment gekomen en kijk ik er enorm naar uit om weer thuis te komen in Nederland. Bij PSV zijn alle middelen aanwezig om professioneel je sport te kunnen beoefenen om prijzen te pakken en het gevoel was gelijk goed”, aldus van den Berg over haar nieuwe uitdaging.


 

Chasity Grant maakt stap naar AFC AJAX vrouwen!

Chasity Grant speelt komend seizoen voor de Ajax vrouwen. De 19-jarige jeugdinternational die overkomt van de ADO vrouwen, tekende gisteren haar contract in de Johan Cruijff Arena. 

Grant:” Na 3 mooie jaren Eredivisie bij ADO Den Haag vrouwen, waar ik mij goed heb kunnen ontwikkelen ben ik nu toe aan de volgende stap. Ik ben super blij dat ik bij Ajax heb getekend, het is een mooie club waar ik mij goed verder kan gaan ontwikkelen. Ik denk dat daarom Ajax de juiste keuze is!”

Gefeliciteerd Chasity en heel veel succes!

 


Renate Jansen en Lynn Wilms langer bij FC Twente

Oranje internationals Renate Jansen en Lynn Wilms spelen ook komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. Beide speelsters hebben woensdagmiddag hun contract verlengd tot medio 2021.

Renate Jansen (29) speelt sinds 2015 in de selectie van FC Twente Vrouwen, komend seizoen wordt haar zesde jaar bij de club. Afgelopen seizoen speelde Jansen haar 100e competitieduel voor FC Twente en scoorde zij haar 50e competitiedoelpunt. Ze werd tweemaal landskampioen met FC Twente. Jansen, 43-voudig international, werd in 2017 met Oranje Europees kampioen en was vorig jaar actief op het WK.  

Lynn Wilms (19) speelt sinds het kampioensjaar 2018-2019 bij FC Twente Vrouwen. De toen nog maar 17 jarige Wilms veroverde gelijk in haar eerste seizoen haar basis plek. Ze maakte een ontzettend goeie ontwikkeling door wat resulteerde in haar debuut vorig jaar voor de Oranje Leeuwinnen en speelde tot dusver drie interlands. 

Gefeliciteerd en veel succes!


Van den Bighelaar en Van de Velde langer bij Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen kunnen langer rekenen op de diensten van speelsters Marjolijn van den Bighelaar en Jonna van de Velde. De routinier en het jonge talent verlengden vandaag beiden hun contract met twee seizoenen.

Marjolijn van den Bighelaar (Velddriel, 28 november 1990) komt sinds 2013 uit voor de Ajax Vrouwen. De aanvaller speelde sindsdien 158 wedstrijden en scoorde daarin 62 doelpunten! Ook won ze tot nu toe vier KNVB Bekers en twee landskampioenschappen met de Ajax Vrouwen.

”Ik ben erg blij met mijn verlenging en het vertrouwen wat Ajax in mij heeft. Ik kijk ernaar uit mijn droom te blijven naleven zolang dat kan, bij de mooiste club van Nederland.” 

Voor Jonna van de Velde (Amsterdam, 4 november 2001) betekent de verlenging een volgende stap in haar ontwikkeling. De middenvelder tekende vorig jaar haar eerste profcontract bij Ajax, waarna ze in de zomer de overstap maakte van het Talententeam naar het eerste elftal. Sindsdien kwam ze veertien keer in actie voor de Ajax Vrouwen.

“Ik ben heel blij met de verlenging”, aldus Van de Velde. “Ik heb een goed gevoel over de wedstrijden die ik heb gespeeld en ik denk dat ik hier nog goed kan ontwikkelen in de komende jaren.”

Gefeliciteerd Marjolijn en Jonna! 

Bronvermelding en foto’s: AFC Ajax 


Welkom Rosa van Gool!

Het top talent Rosa van Gool speelt op dit moment bij de beloften van de Ajax vrouwen, heeft zojuist haar debut gemaakt op haar nog maar 16 jarige leeftijd in een vriendschappelijk duel tegen Alkmaar welke ze bekroonde met een goal.

Van Gool is begonnen met voetballen bij Ter Leede toen zij 5 jaar was en belandde al vrij snel in de F-selectie tussen de jongens. Het spelen tussen de jongens heeft haar in alle opzichten sterker gemaakt. Zij heeft tot de JO15 bij Ter Leede gespeeld toen de beloften van Ajax aan haar deur klopte waar zij geen nee tegen heeft gezegd. In het veld is Rosa te herkennen aan haar werklust, haar balbehandeling en het altijd vooruit willen voetballen. Rosa heeft bij de Oranje Leeuwinnen O15 jaar gespeeld en is nu trotse aanvoerder van Oranje O16 jaar. 

Rosa heeft voor WSA gekozen omdat zij gelijk een klik voelde. “Ook ben ik erg enthousiast omdat ik weet dat we een gemeenschappelijk doel nastreven en dat is om talent altijd optimaal te ontwikkelen”, aldus van Gool.

“ Welkom Rosa, de klik was geheel wederzijds! Ik kijk uit naar onze samenwerking, Op naar het hoogst haalbare!” 

Angela Verdoes


Jarne Teulings kiest voor Women’s Sports Agency

De Belgische jeugd International Jarne Teulings kiest voor Women’s Sports Agency. Jarne Teulings is geboren met de bal en begonnen met voetballen bij Rapide Wezemaal. Vervolgens maakte ze de stap naar Oud Heverlee Leuven en sinds dit seizoen bij KRC Genk Ladies. Ook bij de KBVB bleef haar talent niet onopgemerkt en heeft ze alle jeugd nationale teams doorlopen. 

”Ik heb gekozen voor WSA omdat ik van het begin het gevoel van vertrouwen had. Daarnaast hoop ik met deze ondersteuning verder te kunnen groeien naar de eerste ploeg van de Red Flames en te gaan spelen bij een Europese topploeg”, aldus Jarne. Haar grote voorbeeld is Lionel Messi, aan ambitie geen gebrek!

Welkom Jarne, let’s do this!

Foto: Robert Absolonne


Welkom Jill Bayings!

Ook Jill Bayings kiest voor Women’s Sports Agency. Jill is begonnen met voetballen toen zij al 4/5 jaar was bij de jeugd van Terheijden in haar woonplaats. Vervolgens is zij naar Madeseboys gegaan en heeft daar tussen de jongens alle selectie jeugdelftallen doorlopen. Daarna is zij op 15 jarige leeftijd naar het CTO Eindhoven vertrokken. Na het CTO heeft Bayings op 18 jarige leeftijd de stap naar de Eredivisie gemaakt. Jill: “ mijn grote droom is om in het Nederlands elftal te mogen spelen en bij een goede grote club in het buitenland in een sterke competitie te gaan spelen”. Jill Bayings wil zich volledig focussen op haar voetbalcarrière. “ Ik zie in de samenwerking met Angela Verdoes en Women’s Sports Agency een goede toekomst voor me. Het is fijn om met iemand te werken waarin je veel vertrouwen hebt”, aldus Jill.

“ Welkom Jill Bayings, ik kijk uit naar onze samenwerking en veel succes op weg naar het hoogst haalbare!”

Angela Verdoes


Pia Rijsdijk maakt overstap naar het Noorse Arna Bjornar

Pia Rijsdijk verruilt SC Sand voor een nieuw avontuur in Noorwegen bij Arna Bjornar. Afgelopen woensdag heeft ze een eenjarig contract ondertekend en kan niet wachten belangrijk te zijn voor haar nieuwe club. Afgelopen donderdag ochtend heeft zij al gelijk een oefenmatch gespeeld tegen een jongens team en heeft Rijsdijk haar visite kaartje af mogen geven, ze scoorde de enige goal. Zaterdag wordt er afgereisd naar La Manga waar het team zich voor gaat bereiden op het nieuwe seizoen. In een prima samenwerking met Noorse partner Agency Alotosport is deze transfer tot stand gekomen. 

Heel veel succes Pia!


Belgische International Julie Biesmans verlengt bij PSV

De Belgische international Julie Biesmans verlengt haar contract bij PSV Vrouwen. De centrale verdedigster zette maandag in het bijzijn van Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers haar handtekening onder een nieuwe verbintenis die haar een seizoen langer aan de club bindt.

De Belgische verdedigster kwam afgelopen zomer over van het Engelse Bristol City, uitkomend in de Women’s Super League, en ontwikkelde zich tot een stabiele factor in de achterhoede bij PSV Vrouwen. De Red Flame vormt sinds haar komst het vaste centrale duo met Aniek Nouwen bij de koploper.  

De 25-jarige Biesmans werd onlangs nog in haar vaderland genomineerd voor de Gouden Schoen, een landelijke verkiezing waar ze vijfde eindigde. De bescheiden speelster toont zich verheugd over haar contractverlenging, ''Ik zit op mijn plek bij PSV Vrouwen en voel me gelukkig hier. Ik speel in een goede en professionele ploeg. Op sportief vlak zie ik voldoende uitdagingen om mij hier in Eindhoven te blijven ontwikkelen."

Gefeliciteerd Julie en PSV!

Bron: PSV vrouwen


Welkom Renate Jansen!

Landstitels, KNVB beker winnaar, Europees kampioen, topscorer en 2de op het afgelopen WK zijn hoogtepunten van Renate Jansen haar voetbalcarriere en ze is nog lang niet klaar. 

Renate is op 5-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij s.v. Abbenes waar zij tot haar 15e gevoetbald heeft tussen de jongens. Vanuit daar heeft Jansen de stap gemaakt naar v.v. Kagia. vervolgens heeft ze de stap naar Ter Leede en het CTO Amsterdam gemaakt. Hierna werd Jansen opgepikt door ADO Den Haag bij de start van de Eredivisie. Na 7 seizoenen heeft ze de overstap naar FC Twente vrouwen gemaakt waar zij nu bezig is aan haar 5de seizoen. 

De KNVB zag ook al snel het aanvallende talent en zo heeft Renate alle nationale jeugd elftallen doorlopen. Momenteel maakt zij al sinds 2010 deel uit van de Oranje Leeuwinnen, heeft ze inmiddels 40 caps op haar naam staan en is zij Europees kampioen en 2e geworden op het WK afgelopen zomer. Naast het voetbal is Renate een familie mens en wordt ze echt enthousiast van koken, fotograferen en shoppen. 

"De reden dat ik voor WSA heb gekozen is omdat mijn band met Angela, de oprichter van WSA, al 12 jaar terug gaat. Dit maakt voor mij dat ik heel erg veel vertrouwen heb in haar als agent. Vertrouwen is voor mij een centraal thema in elke overweging die ik maak".

"Met trots heet ik dan ook Renate Jansen van harte welkom bij Women's Sports Agency!"

Angela Verdoes

Foto: KNVB media


Zamanian signs for Juventus Women!

Juventus media;

” The first signing of the decade is officially here! Juventus Women can confirm the first player arrival of 2020, and she comes in the shape of Annahita Zamanian. 

The forward, who was born in England in 1998, joins the Bianconere after having spent last two years playing for Paris Saint-Germain. Despite having been born in London, Zamanian grew up in Sweden and owns French and English Citizenships. She began her career with Swedish side Kopparbergs/Göteborg in 2016, accumulating 34 appearances and four goals in the Damallsvenskan division, before joining PSG in 2018. 

Zamanian has also featured in the French U16, U17 and U20 national teams, where she represented France in the 2018 FIFA U20 Women's World Cup.

Now, after having spent time in Sweden and France, Zamanian’s club career adventure will continue in Italy… Zamanian will don the iconic Black and White jersey of Juventus with the No.19 on her back”.

Good luck Annahita Zamanian, it’s time to shine!


Loes Geurts blijft in Göteborg!

Loes Geurts (33) heeft vandaag haar contract bij het Zweedse Kopparbergs/Göteborg FC met twee jaar verlengd. 

Geurts is blij met de contractverlenging: “Ik ben heel blij en dankbaar mijn carrière voort te kunnen zetten op internationaal top niveau en dat ook nog eens dichtbij huis!” Geurts verlengt met twee jaar wat veel vertrouwen geeft vanuit de club voor niet alleen nu maar ook op langer termijn. “Hoe mooi is het als de club je het vertrouwen geeft. Er komt weer een mooi jaar aan; met de club gaan we weer Champions League spelen en met de Oranje Leeuwinnen wacht voor het eerst in de historie de Olympische Spelen wat altijd een grote droom voor mij is geweest”, aldus Loes.

De veelvoudig Oranje-international (123 caps) kende een zeer succesvol voetbaljaar: ze plaatste zich met haar club weer voor de UEFA Women’s Champions League, ze werd met de Oranje leeuwinnen tweede op het WK en ze plaatsten zich voor de Olympische Spelen!  

Gefeliciteerd Loes en veel succes!


Chasity Grant kiest voor WSA!

Chasity Grant zocht een partner die haar helpt in de keuzes die ze moet gaan maken in haar carrière en start de samenwerking met Women’s Sports Agency. Grant is begonnen met voetballen bij Kethel Spaland in Schiedam en heeft daar tot de E jeugd gespeeld en is vervolgens naar VV zwaluwen gegaan in vlaardingen. Daar heeft zij als meisje in alle selectie teams van de jongens gespeeld en is uiteindelijk op haar 15de naar de beloften van de ADO Den Haag vrouwen gegaan. Ze maakte niet heel veel later haar debut bij de ADO Vrouwen waar zij nog steeds vol trots speelt.

Haar  talent viel ook op bij de KNVB waar zij alle jeugd teams van het Nederlands elftal heeft doorgelopen en op dit moment maakt zij deel uit van Jong Oranje O19 jaar. Chasity is enorm snel en zorgt altijd voor dreiging!

Chasity is gek op haar familie en haar grootste voorbeeld is dan ook haar moeder! “Ik heb niet echt een voorbeeld in het voetbal, ik kijk naar veel speelsters of spelers en vind hun kwaliteiten allemaal super goed. Ik vind dat je van elke speelster of speler wel iets kan leren”, aldus Grant.

Welkom Chasity en veel succes!


Women's Sports Agency heet ook Kim Everaerts welkom!

Kim Everaerts speelt al sinds haar elf jaar in de Duitse competitie bij Borussia Mönchengladbach. Ze is begonnen met voetballen toen zij vijf jaar oud was bij RKSV Wittenhorst in haar woonplaats Horst en is dus al vroeg naar Duitsland vertrokken. Haar grote voorbeeld is Dominique Janssen/Bloodworth, ook zij is bij RKSV Wittenhorst begonnen. Ook bij de KNVB was zij al vroeg in beeld en is voor alle nationale teams geselecteerd. Everaerts maakt nu deel uit van de Oranje Leeuwinnen O19 en droomt van het hoogst haalbare.

“ Mijn reden om samen te werken met WSA omdat ik samen met Angela een goede toekomst zie. Ik vind het fijn om met iemand samen te werken met veel ervaring, zowel als speelster als op het zakelijke vlak, die mij ondersteunt in mijn weg naar de top om het uiterste uit mijzelf te halen”, aldus Kim. Welkom Kim en veel succes!


Top talent Dana Foederer start samenwerking met Women's Sports Agency

Dana Foederer tekende al op 16-jarige leeftijd haar eerste prof contract met PSV en start samenwerking met WSA. De inmiddels 17-jarige Dana maakt op dit moment deel uit van de Oranje Leeuwinnen O19 en is speelster van de PSV vrouwen. Ze is gebrand om zich verder te ontwikkelen naar het hoogst haalbare. 

Foederer is zowat met een bal geboren en begon haar carrière bij de club Rood Wit V, waar haar vader maar liefst 42 jaar gepeeld heeft, in haar woonplaats Veldhoven. Ze maakte de stap naar UNA en speelde daar ook tussen de jongens totdat CTO Eindhoven aan haar deur klopte en maakte dus vervolgens afgelopen seizoen de stap naar de PSV vrouwen. Ook bij de KNVB bleef haar talent niet onopgemerkt en speelde ze in alle jeugd nationale teams. "Mijn hoogtepunt tot nu toe was de finale in Bulgarije tijdens het EK voor meiden O17 (WU17) Daar wonnen we een zilveren medaille, omdat we met penalty’s de finale van Duitsland verloren. Toch een geweldige ervaring", aldus Foederer.

Ze barst van de ambitie: "Mijn grote voorbeeld is Frenkie de Jong, qua spel lijk ik wel op hem. Ook Johan Cruyff bewonder ik. Mijn grote droom is om een echte Leeuwin te worden en bij een mooie, goede club in het buitenland te gaan spelen".

Dana wil zich in alle luwte verder ontwikkelen en denkt met Woman’s Sport Agency haar voetbaltoekomst naar een mooi niveau te tillen. "WSA geeft me het gevoel dat ik me met het voetbal bezig kan houden en zal mijn randzaken gaan behartigen", vertelt ze. Welkom Dana en veel succes!


Maxime Bennink per direct van PEC Zwolle naar Reading FC

Maxime Bennink vertrekt per direct naar Engeland en gaat daar als full prof spelen voor de stevige middenmoter Reading FC in de FAWSL. “ Ik heb een warm welkom gehad en het voelde eigenlijk gelijk goed. Ik heb er enorm veel zin in om voor deze mooie club te mogen gaan spelen en mezelf in een van de sterkste competities verder te ontwikkelen”, aldus Bennink.

Reading FC heeft de afgelopen jaren bewezen een stevige en stabiele middenmoter te zijn in de FAWSL die graag wil voetballen. In de hoogste league in Engeland komt Maxime onder andere oud teamgenoot Esmee de Graaf (West Ham United)tegen, samen speelden ze bij PEC. 

Maxime Bennink heeft van 2009 tot 2011 bij SV Grol gespeeld. Vervolgens heeft zij genoten van de jeugdopleiding van FC Twente van 2011 tot en met 2016. In 2016 heeft zij de stap naar PEC Zwolle gemaakt en onlangs tekenende ze nog voor nog een seizoen maar deze kans kan zij niet laten gaan. De transfer is in korte tijd tot stand gekomen en beide clubs waren er snel uit waardoor Maxime haar droom achterna kan gaan. Dank voor het vertrouwen PEC Zwolle en heel veel succes Maxime!


Pia Rijsdijk maakt transfer naar SC Sand en speelt volgend jaar in de Bundesliga!

Pia Rijsdijk heeft haar contract getekend bij SC Sand in Duitsland. De club is een stevige middenmoter met ambitie in de Bundesliga. De keuze was wederom niet makkelijk aangezien zij het goed naar haar zit had bij de ADO vrouwen. Echter haar 19 goals in het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven en betekent deze kans voor haar een stap omhoog, full time trainen en spelen in een sterkere competitie met meer tegenstand. 

Pia is pas op 12-jarige leeftijd bij SSS Klaaswaal begonnen en heeft het CTO Amsterdam/KNVB Talent team doorlopen in combinatie met het spelen van wedstrijden in clubverband bij RVVH en Ter Leede. Maar liefst 12 keer kwam zij uit voor het Nederlands elftal O19 en in 2011 speelde zij het EK O19 in Italië. Na het EK is zij op 19-jarige leeftijd vertrokken naar Tuscaloosa om te voetballen en studeren bij The University of Alabama. Vier jaar later keerde ze terug en mocht zij aan de slag bij de ADO Den Haag Vrouwen en met succes. In het seizoen 2015/2016 won Pia samen met de power vrouwen de KNVB-beker en versloeg AFC Ajax met 1-0. Vervolgens heeft zij een seizoen gespeeld bij MSV Duisburg en vond het afgelopen seizoen haar weg weer terug bij ADO Den Haag. De Bundesliga is dus niet onbekend voor haar. “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop vaak belangrijk te kunnen zijn voor het team”, aldus de altijd ambitieuze Pia Rijsdijk.

De eerste oefenwedstrijd heeft ze er al op zitten en ze was gelijk trefzeker tegen SC Freiburg. Gefeliciteerd en heel veel succes Pia! 


Mandy van den Berg verlengt en blijft langer in Valencia

Valencia CF heeft het contract verlengd met Mandy van den Berg. De capitana heeft het erg naar haar zin in Valencia en kijkt uit naar weer een nieuw seizoen. Van den Berg kwam begin 2018 over van Reading FC naar Valencia CF om te spelen in de Spaanse Liga Iberdrola voor deze prachtige club en stad waar het voetbal ademt. De teller staat inmiddels op 38 wedstrijden in de Spaanse competitie en daar gaan er dus meer bijkomen. 

Op dit moment is Mandy herstellende van een ACL blessure en de revalidatie verloopt erg voorspoedig. “Ik voel me erg goed hier, heb het erg naar mijn zin en ik kijk uit naar een onvergetelijk seizoen!”, aldus Mandy. Gefeliciteerd en heel veel succes! 


Maxime Bennink verlengt met PEC en start samenwerking met WSA

Maxime Bennink heeft haar contract met PEC Zwolle verlengt met een jaar. Na een sterk seizoen heeft zij besloten om nog een jaar bij PEC Zwolle te blijven waar de club natuurlijk enorm blij mee is. Bennink heeft zojuist geschiedenis geschreven met het eerste onder 23 team van Oranje waarmee zij tijdens het Nordic Tournament in Zweden in actie is gekomen. Maxime wil graag toewerken aan een professionele toekomst in het buitenland en samen met Women’s Sports Agency hoopt zij haar dromen waar te maken. Gefeliciteerd Maxime, op naar een mooie samenwerking en veel succes!

Soraya Verhoeve verlengt haar contract bij AJAX

Vandaag is het contract van Soraya Verhoeve verlengt met de Ajax Vrouwen. Afgelopen weekend werd de beker nog gewonnen tegen PEC Zwolle en werd mede door een prachtige corner van Verhoeve de winnende treffer gescoord. “ Ik ben enorm trots en blij met deze verlenging en het vertrouwen van Ajax”, aldus Soraya. 

Verhoeve kan terug kijken op weer een mooi jaar welke afgesloten werd met het winnen van de KNVB beker. Met Champions League ervaring in haar zak en een mooie ontwikkeling op de links back positie waarbij ze de aanval steeds maar weer heeft ondersteund maakt zij zich nu klaar voor de Oranje Leeuwinnen onder 23 jaar. Op 25 mei reizen zij af naar Zweden waar zij deel gaat nemen aan het Nordic Open Tournament. 

Namens Women’s sports Agency gefeliciteerd en veel succes!


PSV Vrouwen contracteert toptalenten Lisan Alkemade en Romée Leuchter

De toptalenten Lisan Alkemade en Romee Leuchter tekenden afgelopen vrijdag hun contract onder toeziend oog van Sandra Dorreleijers, manager van de PSV Vrouwen.

Een van de meest belovende aanvallers, Romée Leuchter, maakt na dit seizoen de overstap van het KNVB Talententeam Zuid naar de PSV Vrouwen. De jeugd international maakte afgelopen weekend nog een hattrick toen zij met haar team tegen de beloften van PEC speelde. "Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging en heb veel zin om voor PSV te gaan spelen", aldus Romée. De 18 jarige Leuchter maakt onderdeel uit van het nationaal team onder 19 en maakt zich op voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie welke begin april in eigen land gespeeld gaat worden. Romée is haar voetbalcarriére begonnen in haar geboorteplaats Schinveld en dat zij talent had was toen al bij de KNVB opgevallen.

De talentvolle keepster Lisan Alkemade uit Lisse maakt ook de overstap van het KNVB talententeam Zuid naar PSV. De PSV vrouwen start vanaf volgend seizoen met een beloften team waar veel team genoten naar door zullen stromen van het KNVB talententeam Zuid, maar de nog maar 16 jarige Alkemade mag direct aansluiten bij het eerste. " Dit is een mooie kans voor mij om de volgende stap te gaan maken en verder te kunnen ontwikkelen", aldus Lisan. De keepster maakt onderdeel uit van jong Oranje onder 17 jaar en startte haar voetbalcarrière bij FC Lisse.

Women's Sports Agency wenst beide veel succes, nogmaals gefeliciteerd Romée en Lisan!


Ook Sheila van den Bulk uitgeschakeld door zware knieblessure.

“ Dit is een enorme dreun zo vlak voor mijn seizoen, maar ik ben nog niet klaar!”, aldus Sheila van den Bulk. Ze was in voorbereiding van een nieuw seizoen, een nieuw jaar en was gebrand om te laten zien wat voor rots ze in de branding kan zijn voor haar Djurgården IF, een van de topclubs in de Zweedse competitie. Ook Sheila heeft net als haar maatje Mandy van den Berg haar kruisband afgescheurd, een veel voorkomende blessure in het vrouwenvoetbal waarvan iedereen hoopt deze over te slaan. Ze is sterk en gebrand om terug te komen.

De Europees kampioene, ze maakte immers deel uit van de succesvolle Oranje Leeuwinnen toen zij ons land in ban ban wist te brengen van het vrouwenvoetbal in 2017, is aangeslagen maar positief. “Het wordt in ieder geval een ander jaar, een jaar waar revalidatie op het programma staat en dat is even schakelen. Het wordt een jaar waar ik ook deze ervaring weer mee kan nemen en het me nog sterker gaat maken”, aldus van den Bulk. 

Sheila begon haar carrière bij de ADO vrouwen waar zij de dubbel wist te winnen. Daarna vertrok zij naar Scandinavië om daar in de top competities te gaan spelen en zichzelf verder te ontwikkelen. Van den Bulk heeft alle jeugd nationale teams doorlopen en wist het tot het grote Oranje te schoppen. 

 


Esprit maakt talenten “herfstproof”!

Laat de herfst maar beginnen! Esprit Katwijk/Den Haag(Frederik Hendriklaan) heeft ervoor gezorgd dat zeven van Nederlands grootste voetbaltalenten helemaal ‘herfstproof’ zijn. In het kader van een Happy Fall-actie zijn Mandy van den Berg (Valencia), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Kerstin Casparij (SC Heerenveen), Lynn Wilms (FC Twente), Romee Leuchter (CTO Eindhoven) en Pia Rijsdijk (ADO Den Haag) door Esprit Katwijk/Den Haag (Frederik Hendriklaan) in het nieuw gestoken. De speelsters mogen bovendien allemaal eenzelfde Happy Fall-kledingset weggeven onder hun volgers op Instagram en Facebook. De actie begint deze week via Instagram en Facebook.


Dream transfer to PSG for Annahita Zamanian

Today Annahita Zamanian has signed a contract for the French top club Paris Saint Germain. Zamanian, ‘number 10’ and vice-captain of the French national team for women under 20, joined PSG from the Swedish side Kopparsberg/Göteborg FC. The 20-year old midfielder impressed last summer with ‘Les Bluettes’ becoming fourth on the Fifa Women’s World Cup under 20 on their home soil.

Zamanian: “It’s really a dream come true for me. Not only returning home and going back to my roots, but on top of that getting the chance to play for one of the most prestigious clubs in the world. I’m excited to take up this challenge and determined to contribute to a great season with PSG, in both the national league and the Champions League.”

PSG is playing in Divison 1, the highest tier of French women’s football. They finished fourth in the competition last season and sealed a Champions League spot for 2018/’19. Next opponent in the Champions League is St.Pölten from Austria. The Parisians were runners-up in the Champions League in 2015 and in 2017.

Annahita Zamanian grew-up in Sweden and started playing football at the age of 6 at a local club called Qviding FIF. She also played for Jitex and for Göteborg DFF. There she won a silver and bronze medal at the Gothia Cup, one of the world’s most prestigious international youth tournaments. After this period she signed her first professional football contract for Kopparsberg/Göteborg FC in the Damallsvenskan, the highest Swedish league for women, at the age of 17. The French Football Federation has noticed her talent already when she was young.  She gained caps in: Under 16 (3 caps), Under 17 (1 cap) and Under 20 (13 caps).

Annahita Zamanian has been represented by Women’s Sports Agency since last June.

Droomtransfer naar PSG voor Annahita Zamanian

Annahita Zamanian heeft vandaag een contract getekend bij het Franse Paris Saint Germain. Zamanian, de ‘nummer 10’ van de Franse nationale ploeg voor speelsters onder 20 jaar en vice-captain, komt over van het Zweedse Kopparsberg/Göteborg FC. De 20-jarige middenvelder werd afgelopen zomer met ‘Les Bluettes’ vierde op het wereldkampioenschap in eigen land. 

Zamanian: “Voor mij komt echt een droom uit. Terugkeren naar mijn geboorteland, en dan ook nog eens de kans krijgen om te gaan spelen voor een van de grootste clubs ter wereld. Ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen. En ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om met PSG in zowel de competitie als in de Champions league hoge ogen te gooien.”

PSG komt uit in Division 1, de hoogste afdeling van het Franse vrouwenvoetbal. Vorig seizoen eindigde de club uit de Franse hoofdstad op de vierde plaats en verzekerde zich daarmee van eenChampions League-startbewijs. In de Champions League wacht PSG op 12 en 27 september het Oostenrijkse St.Pölten. In 2015 en 2017 was de Parijse formatie verliezend CL-finalist.

Annahita Zamanian groeide op in Zweden, waar ze op vierjarige leeftijd - met haar familie - neerstreek. Op haar zesde meldde ze zich aan bij plaatselijke voetbalclub, Qviding FIF. Daarna kwam ze uit voor achtereenvolgens Jitex en Göteborg DFF. Met laatstgenoemde club won ze zilver en brons op de Gothia Cup, het grootste internationale jeugdtoernooi van de wereld. Op 17-jarige leeftijd tekende ze haar eerste profcontract bij Kopparsberg/Göteborg. Zamaniandoorliep alle Franse nationale selecties: Onder 16 (3 caps), Onder 17 (1 cap) en Onder 20 (13caps).

Sinds juni jl. is Annahita Zamanian aangesloten bij Women’s Sports Agency.


Julie Biesmans blijft Bristol City trouw en verlengt haar contract

Julie Biesmans blijft Bristol City Women’s FC trouw en blijft nog een jaar spelen in de FAWSL. “ I feel really happy to re-sign here at Bristol City. I had a really good season here last year and we have an exciting journey ahead,” aldus Julie.

Ook de nieuwe Head Coach Tanya Oxtoby is in haar nopjes over deze verlenging: “ We are so happy to secure Julie’s services for another year, she is auch a talented individual who brings a lot to the groep in and off the pitch”, vertelde ze. 

Gefeliciteerd met deze verlenging Julie. Good Luck with the season!


Eerste Westlandse Voetbaldag meer dan geslaagd!

Op zaterdag 7 juli organiseerde Mandy van den Berg samen met Women's Sports Agency de eerste Westlandse Voetbaldag. "Ik wilde iets teruggeven aan de vele enthousiaste voetbalsters in mijn eigen Westland", vertelt de altijd positieve van den Berg. Vele meiden genoten en hebben veel geleerd tijdens toptrainingen van niet alleen Mandy van den Berg zelf, maar ook van profspeelsters Soraya Verhoeve en Pia Rijsdijk. Oranje International in de zaal, Romy Scherpenzeel, verzorgde techniek trainingen.

De middag begon met een "kidspersconferentie" waar iedereen de kans kreeg vragen te stellen over het leven van een prof en hoe je dat kan bereiken. Vervolgens kon iedereen het veld op en werden er verschillende trainingen afgewerkt waar de focus lag op afwerken, aanvallen en verdedigen, paas en trapvormen en techniekontwikkeling. Na de trainingen werd er natuurlijk met elkaar afgesloten waar iedereen handtekeningen en selfies konden scoren. "Wanneer je afsluit met alleen maar blijde gezichten hebben met elkaar iets moois en professioneels neergezet wat hopelijk kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie", aldus Angela Verdoes

Een speciale dank aan FC 's-Gravenzande voor de toplocatie, Liona Soccer en Marjolijn van den Berg voor alle top foto's.

De foto's van deze geweldige Westlandse Voetbaldag zijn te vinden op de Facebook pagina van Women's Sports Agency:

http://www.facebook.com/womenssportsagency/


Welkom Loes Geurts!

Landstitels, finale Champions League met PSG, 117 caps en Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen zijn nog niet eens alle hoogtepunten van Loes Geurts haar voetbalcarrière. Na een sabbatical van een half jaar, waarin ze o.a. een mooie reis met haar moeder heeft gemaakt, heeft haar weer helemaal opgeladen voor het volgende hoofdstuk want Loes is nog lang niet klaar. "Stiekem droom ik van de Olympische Spelen", vertelt ze me wanneer ze me belde. 

Geurts is als klein meisje zowat geboren met handschoenen en speelde van jongs af aan tussen de jongens. Haar talent viel gelijk op en bleef niet onopgemerkt bij de KNVB. Alle jeugd elftallen heeft ze doorlopen van jong Oranje. Haar debuut in het grote Oranje maakte ze op 20 augustus 2005 en de rest is geschiedenis. Een WK, drie EK's, landstitels met AZ Alkmaar die vanaf de start van de Eredivisie vrouwen in Nederland regeerde. Ook in het buitenland heeft Loes haar strepen verdiend. Ze speelde in de USA, Duitsland, Zweden en Frankrijk waar zij met PSG de Champions League finale speelde. Op dit moment speelt Loes weer in Zweden bij Kopparbergs/Göteborg FC.

Met trots heet ik dan ook Loes Geurts van harte welkom bij Women's Sports Agency!


Aanvallend talent Romée Leuchter sluit aan bij Women's Sports Agency

Romée Leuchter, speelster van CTO-Eindhoven en van Oranje O17 jaar, heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency. De 17- jarige Romée Leuchter is op 5 jarige leeftijd begonnen met voetballen en viel al snel op bij de KNVB. Op dit moment speelt zij bij het CTO-Eindhoven en staat zij met dit talentvolle team in de halve finale van de KNVB beker waar PSV op hun wacht. Dit ziet Romée dan ook als een van de hoogtepunten uit haar carrière en ze begint nog maar net. "Ik heb al vele mooie momenten beleefd vertelt zij trots. Tijdens mijn eerste interland tegen België scoorde ik het enige doelpunt en werd daarmee matchwinner. Met O17 hebben we in 2017 de halve finale gehaald op het EK en volgende maand hoop ik wederom met O17 een mooie prestatie neer te zetten op het EK in Litouwen".

Welkom bij Women's Sports Agency Romée!

Your talent is my Priority!


Lynn Wilms sluit aan bij Women's Sports Agency

Lynn Wilms heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency.  De 17- jarige sterke verdediger speelt nu voor het CTO-Eindhoven en maakt deel uit van de selectie van Oranje O19 jaar. Met het CTO-Eindhoven wist zij zojuist afgelopen weekend te winnen van de FC Twente vrouwen, de koploper in de Eredivisie en is met haar team op jacht naar de KNVB beker!

Wilms: "Angela heeft veel ervaring op elk gebied en kan mij ondersteunen met de next steps in de vrouwenvoetbalwereld, er was gelijk een klik."

Welkom bij Women's Sports Agency, Lynn, Your talent is my priority!


Verlenging voor Aniek Nouwen bij PSV

Aniek Nouwen heeft donderdag een nieuw contract getekend bij PSV. De 18-jarige verdedigster is nu tot 2020 verbonden aan de club.

Verrassing
Tijdens haar contractverlening werd de talentvolle Nouwen aangenaam verrast door niemand minder dan oud PSV-spits Jan Vennegoor of Hesselink. De gewezen aanvaller was uitgenodigd om de formaliteit bij te wonen omdat Nouwen als jong meisje groot fan van Vennegoor of Hesselink was. "Dit is een ontzettend mooie dag voor mij, vergeten doe ik dit niet meer", sprak een verraste Nouwen.

Bron, meer details en reacties: http://www.psv.nl/psv/nieuws/artikel/contractverlenging-voor-speelster-nouwen.htm


Mandy van den Berg gaat naar Valencia CF Femenino

De centrale linksbenige aanvoerder van de Europees Kampioenen van 2017 gaat een nieuwe uitdaging aan in de Spaanse Liga Iberdrola. In totaal heeft Mandy 90 interlands op haar naam staan en heeft zij naast het Europees Kampioenschap van het afgelopen jaar ook deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap in Canada in 2015. Daarmee brengt zij veel internationale ervaring mee naar haar nieuwe club.
 
Na het afgelopen EK heeft de 27- jarige centrale verdediger een break genomen van Oranje nadat zij geheel onverwachts en zonder enige aanleiding tijdens het toernooi op de bank terecht is gekomen. Mandy zal zich nu volledig gaan richten op haar prestaties bij haar nieuwe club Valencia CF Femenino en de Spaanse Liga Iberdrola.

Van den Berg staat bekend om haar inzicht, verdedigende en organiserende kwaliteiten, controle en haar passing. Dat is door Valencia CF niet onopgemerkt gebleven, waar Mandy weer samen gaat spelen met haar oud team genoot Jennifer Vreugdenhil, eerste keeper van Valencia.

 Mandy van den Berg begon haar carrière bij ADO Den Haag Vrouwen, waarmee zij in 2012 de landstitel en de beker heeft gewonnen. Na het behalen van de “dubbel” met de ADO vrouwen vertrok Mandy in 2012 naar Zweden om daar in de Zweedse prof league te gaan spelen voor Vittjsö GIK. Vervolgens heeft zij een jaar in Noorwegen bij Lillestrom SK gespeeld en twee jaar in de Engelse FA WSL gespeeld voor Liverpool FC en Reading Women FC.

Mandy van den Berg signs for Valencia CF Femenino

Mandy van den Berg, the left footed central defender from The Netherlands, is joining Valencia CF Femenino and is going to play in the Spanish Liga Iberdrola.

Van den Berg has made 90 appearances for her nation and has captained the Dutch National team at the 2015 Women's World Cup in Canada and the European Championship in 2017 where they won the European title for the first time in history.

Mandy has started her professional career in the Netherlands with ADO Den Haag Women. After she has won the National title and the National KNVB cup with ADO Den Haag in 2012 she moved to Sweden and played for Vittjsö GIK in the Damallsvenskan, the Swedish professional league. After two and a half years in Sweden she moved to Norway where she played one season for Lillestrom SK before she moved to England. For two years she has played in the FA WSL and played for Liverpool FC and Reading Women FC. 


Valencia CF keepster Jennifer Vreugdenhil verlengt haar contract bij ONEkeeper

Valencia CF keepster Jennifer Vreugdenhil heeft haar sponsorcontract bij keeperspecialist ONEkeeper verlengd. Vreugdenhil zal net als de afgelopen 2 jaar gebruik maken van de ONEkeeper keeperhandschoenen en keeperkleding. ´Ik ben heel blij dat we onze samenwerking hebben verlengd. Ik wist natuurlijk al hoe goed de kwaliteit van de handschoenen en de service bij ONEkeeper is. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ONEkeeper in mij heeft en dat ze mij ook in het buitenland 100% willen ondersteunen´, aldus Vreugdenhil.

ONEkeeper gevestigd in Oud-Beijerland is blij dat beide partijen tot vernieuwde samenwerking zijn gekomen. Eigenaar Arjen de Vries: ´Wij zijn super blij dat Jennifer dit nieuwe sponsorcontract heeft ondertekend en we een bijdrage kunnen leveren aan de volgende stap in haar professionele carrière.´

Afgelopen weekend maakte Vreugdenhil succesvol haar debuut in de vrouwenhoofdmacht uitkomend in de Primera Division Femenina. Valencia CF won het eerste duel met 1-0 van Real Sociedad. Dit contract is tot stand gekomen mede door bemiddeling van Women’s Sports Agency.


Mandy van den Berg neemt een break van Oranje

Het was een moeilijk maar zorgvuldig en weloverwogen besluit.  Negentig-voudig International en aanvoerder Mandy van den Berg neemt na het succesvolle EK een break.

“Voor mij persoonlijk is het een erg dubbele zomer geweest. Ik heb genoten van het succes, de fans, genoten van de prestaties die we samen hebben neergezet en de Europese titel die we in eigen land hebben gewonnen. Ik heb het ook erg zwaar gehad met de persoonlijke onverwachte teleurstelling en de manier waarop dit is gebeurd die ik tijdens het toernooi te verwerken kreeg. Die teleurstelling en pijn van toen zit nog diep en moet ik eerst een plek geven. Ik vind altijd dat je dingen moet doen en keuzes moet maken in het leven waar je gelukkig van wordt. Mogen spelen voor mijn land is dat voor mij altijd geweest, maar ik heb nu tijd nodig om dit te verwerken”, aldus Mandy van den Berg.

Mandy kiest op dit moment voor een rustige periode waar zij zich volledig kan focussen en richten op haar prestaties bij haar club Reading FC. De bondscoach, overige staf en haar teamgenoten heeft zij reeds geïnformeerd. De trotse aanvoerder bedankt iedereen voor alle support en allen die haar ook de afgelopen periode persoonlijk gesteund hebben. Hoe lang zij nodig heeft om dit te verwerken en een plek te geven zal de tijd leren.

 

Mandy van den Berg takes a break from the national team.

It was a difficult but careful and well-considered decision. International (90 caps) and captain Mandy van den Berg takes a break after the successful European Championship.

"To me personally it has been a summer with mixed feelings. I’ve enjoyed the success, the fans, enjoyed the achievements and the European title we have won together in our own country. I also had a very difficult time dealing with the personal unexpected disappointment during the tournament and the way this happened to me. That disappointment and pain from that time is still deep and I need time to process this first. I do believe that you have to do things and make choices in life which makes you happy. Playing for the national team has always made me more than happy, but I need time to process this" said Mandy van den Berg.

Mandy currently prefers a period where she can fully focus on her performance at her club Reading FC. The head coach, other staff members and her teammates from the national team have already been informed by Mandy. The proud captain is thanking everyone for all the support and everybody who have personally supported her during this past period. Time will tell how long it takes to process this.

Foto: KNVB


Mandy van den Berg tekent contract bij Nike

De Europees kampioene Mandy van den Berg heeft onlangs een contract bij Nike getekend op het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

Mandy: "ik ben enorm trots dat ik nu deel uit maak van de Nike family. Ik wil Women's Sports Agency bedanken voor de bemiddeling en Nike natuurlijk voor het vertrouwen en ik kijk uit naar onze samenwerking".


Pia Rijsdijk sluit aan bij WSA en maakt transfer naar MSV Duisburg Frauen

Pia Rijsdijk maakt de stap naar de Frauen-Bundesliga en heeft voor een jaar getekend bij MSV Duisburg Frauen. De keuze was niet gemakkelijk aangezien Pia het goed naar haar zin heeft bij ADO Den Haag Vrouwen en MSV Duisburg laat aan haar deur klopte. Maar dit is een kans die zij niet voorbij wilde laten gaan. "Voor mij betekent deze kans een stap omhoog, trainen en spelen onder zwaardere omstandigheden en met meer tegenstand", aldus Pia.  

Pia is op 12-jarige leeftijd bij SSS Klaaswaal begonnen en heeft het CTO Amsterdam/KNVB Talent team doorlopen in combinatie met het spelen van wedstrijden in clubverband bij RVVH en Ter Leede. Maar liefst 12 keer kwam zij uit voor het Nederlands elftal O19 en in 2011 speelde zij het EK O19 in Italië. Na het EK is zij op 19-jarige leeftijd vertrokken naar Tuscaloosa om te voetballen en studeren bij The University of Alabama. Vier jaar later keerde ze terug en mocht zij aan de slag bij ADO Den Haag Vrouwen en met succes. In het seizoen 2015/2016 won Pia samen met de ADO Vrouwen de KNVB-beker en versloeg AFC Ajax met 1-0.

Welkom Pia en veel succes!

Lees meer:

http://www.adovrouwen.nl/index.php/pia-rijsdijk-naar-msv-duisburg/

Foto: bron Ado Den Haag Vrouwen


Julie Biesmans kiest voor Bristol City WFC

Bristol City heeft zich versterkt met de Belgische International Julie Biesmans. Julie maakt de overstap van Standaard Luik waar zij al vanaf haar veertiende speelde en beleefde daar vele successen en kampioenschappen. Op haar zeventiende maakte zij al haar debuut voor het Belgische nationale A-elftal. Julie was op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap om verder te ontwikkelen. Toen zij hoorde dat Bristol interesse had getoond, twijfelde zij geen moment om kennis te maken met de club. "Ik was erg onder de indruk van alle faciliteiten, de professionele omgeving en het warme welkom", aldus Julie. Lees meer/ red more: http://www.bristolcitywfc.co.uk/news.html#vKgtZhtEHKbW5YiV.97


History is written, forever European Champions!

De Oranje Leeuwinnen zijn Europees kampioen geworden in eigen land en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Alle records zijn zo'n beetje gebroken, wat een ongekend succes en belangrijke Europese titel voor Nederland. Het vrouwenvoetbal staat met het behalen van deze titel op dit toernooi in eigen land voor altijd en eeuwig op de kaart. Voor WSA speelsters Desiree van Lunteren en Liza van der Most is dit wel een heel speciaal jaar geworden, want na het behalen van de landstitel en beker met AFC Ajax winnen zij ook nog eens de Europese titel. Women's Sports Agency feliciteert alle Oranje Leeuwinnen met het behalen van deze titel en in het bijzonder captain Mandy van den Berg, Desiree van Lunteren, Sisca Folkertsma, Liza van der Most en Sheila van den Bulk.

Women's Sports Agency speelsters op jacht naar de Europese titel!

Op donderdag 3 augustus barst om 20.45 uur de strijd los voor de Oranje Leeuwinnen en gaan zij op jacht naar een plek in de finale. Women's Sports Agency is nog maar net begonnen en vertegenwoordigt, ondersteunt en werkt samen met vijf Oranje Leeuwinnen op dit moment.

Desiree van Lunteren, spelend voor AFC Ajax, is de vaste rechts back voor Oranje en speelt bij Ajax op het centrale middenveld. Mandy van den Berg, de aanvoerder en centrale verdediger van Oranje, speelt in de Engelse competitie voor Reading FC en is de enige linksbenige van het team. De verdediger Sheila van den Bulk speelt in de Zweedse Damallsvenskan bij Djurgarden FD in Stokholm. Liza van der Most, spelend voor AFC Ajax, heeft haar EK debuut mogen maken dit toernooi tegen België als rechtsback. En als laatste de jonge talentvolle aanvallende middenvelder Sisca Folkertsma gaat komend seizoen ook spelen voor AFC Ajax. Sisca heeft al een EK titel op zak en mocht in 2014 samen met enkele andere huidige Oranje Leeuwinnen de beker met Oranje onder 19 in ontvangst nemen.

Women's Sports Agency wenst alle Oranje Leeuwinnen enorm veel succes in de halve finale tegen het sterke Engeland. Kick off: 20.45 uur in de Grolsch Veste in Enschede, ook live te volgen op de NOS met uitgebreide voor en nabeschouwing. #ONSEK

Foto: KNVB media


De talentvolle verdediger Aniek Nouwen sluit zich aan bij Women's Sports Agency

Aniek Nouwen is op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij SV Deurne. Daar heeft zij de jeugdopleiding doorlopen tussen de jongens t/m de A1 (3de divisie). Het laatste jaar trainde Aniek iedere week met PSV mee en vorig jaar heeft zij haar eerste contract ondertekend.

Bij de KNVB was de talentvolle verdediger al vroeg in beeld. Daar heeft Aniek vanaf haar 9de alle jeugdteams doorlopen (regio, interregio, district, inter district en Nationaal). Momenteel is zij in voorbereiding op het EK O 19 welke van 6 t/m 21 augustus in Noord Ierland wordt gespeeld. Welkom Aniek!


Jennifer Vreugdenhil maakt droomtransfer naar Valencia CF

Voor goalkeeper Jennifer Vreugdenhil wordt een droom werkelijkheid, ze wordt full prof en maakt de overstap van ADO Den Haag Vrouwen naar Valencia CF die geheel onverwachts aan haar deur klopte. Ze stond namelijk op het punt om te kiezen voor een maatschappelijke carrière totdat zij gebeld werd door Angela Verdoes tijdens haar vakantie.

De interesse vanuit het grote Valencia kwam als verassing voor de 22-jarige Vreugdenhil. “Ik geloofde het in eerste instantie eigenlijk niet”, vertelt ze met een grote glimlach. Valencia was gelijk heel concreet en samen is zij met Verdoes naar Spanje vertrokken om kennis te maken. “We werden warm ontvangen door alle bestuursleden en de complete technische staf en het voelde gelijk heel goed”, vertelt Jennifer. Ze hoefde ook niet lang na te denken en pakt deze grote kans. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het prachtige opleidingscomplex van Valencia CF en topwedstrijden in een van de grootste stadions van Spanje. De derby tegen Levante UD werd vorig seizoen maar liefst door 16.000 fans aanschouwd. Vanzelfsprekend zal Vreugdenhil de strijd aangaan met de andere keepsters uit de selectie voor een plaats onder de lat. “Je moet altijd je plek binnen een team veroveren en daar ga ik ook alles voor doen”, zegt de nuchtere Jennifer. Valencia CF is derde geëindigd in de Spaanse competitie na FC Barcelona en Atletico Madrid en is een echte top club in een land wat voetbal ademt.

Jennifer kwam al op jonge leeftijd in beeld bij de KNVB en heeft alle nationale jeugd elftallen doorlopen. Als kers op de taart is de talentvolle Vreugdenhil met Oranje O19 in 2014 Europees kampioen geworden waar zij alle wedstrijden als vaste sluitpost onder de lat heeft gestaan. De finale tegen Spanje werd gewonnen en heeft zij een meer dan sterke indruk achtergelaten. Ondertussen geniet de inmiddels ex-keepster van ADO Den Haag van de Oranje Leeuwinnen op het EK. “Het is natuurlijk fantastisch hoe Oranje het toernooi gestart is met de overwinning op Noorwegen". Jennifer zal zich eerst gaan focussen op een vaste basis plek bij Valencia CF en wie weet mag zij in de toekomst ook bij Oranje haar kans pakken” zegt haar zaakwaarnemer Angela Verdoes.

Vreugdenhil komt over van ADO Den Haag waar zij 6 mooie seizoenen heeft gekend. In dienst van de Hagenezen wist zij onder meer de KNVB Beker in 2012, 2013 en 2016 te winnen. Echter de combinatie full time werken en topsporter zijn op het hoogste niveau viel haar zwaar en begrijpelijk. In Nederland zijn hierin nog stappen te maken om het topsportklimaat voor vrouwenvoetbal verder te professionaliseren. Voor Vreugdenhil een grote kans dus nu zij zich eindelijk volledig kan gaan richten op haar sport. Nadat al eerder bekend is geworden dat Lieke Martens de overstap maakt naar FC Barcelona, vertrekt er dus nog een Nederlands talent naar de Spaanse La Liga Primera Division Femenina.

 


Transfernews: De Dames van Hurkmans heten Mandy van den Berg welkom!

Afgelopen woensdag 14 juni heeft Mandy van den Berg de sleutels van haar auto in ontvangst mogen nemen uit handen van de twee ondernemende zussen, Marielle en Janita Hurkmans. De Dames van Hurkmans is de enige autoboetiek in Nederland voor en door vrouwen gerund in Den Bosch.

"Mandy had een vraag naar een auto en toen ik het contact eenmaal gelegd had met dit unieke autobedrijf was er eigenlijk gelijk een klik" vertelt Angela Verdoes. Samen hebben Women's Sports Agency en De Dames van Hurkmans veel gemeen en overeenkomsten. Women's Sports Agency ondersteunt vrouwen in de topsport op elk vlak en De Dames van Hurkmans op auto gebied op elk vlak. De dames zijn er dan ook trots op om ervoor te kunnen zorgen dat Mandy rondom het EK rond kan cruisen in een leuke auto en Mandy is er enorm blij mee!

Dat bedrijven en topsporters elkaar kunnen versterken is een feit. De positieve eigenschappen van Mandy van den Berg, zoals bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit, discipline, power en succes, werken weer positief mee aan het imago van De Dames van Hurkmans en komen overeen met hetgeen waar zij hard mee bezig zijn. En zo ontstaat er een win-win en kan Mandy uitgerust en relaxed aankomen om te trainen en te spelen om dat ene doel te bereiken, Europees kampioen worden!

Kortom, meer dan de moeite waard om eens langs te gaan bij de meest vrouwvriendelijk vakgarage in Nederland waar overigens mannen natuurlijk ook welkom zijn.  http://www.ddvh.nl


Sarina Wiegman kiest Oranjeselectie EK2017

De EK selectie voor de WEURO 2017 is vandaag bekend gemaakt. Bondscoach Sarina Wiegman heeft vanochtend de spelersgroep laten weten wie er geselecteerd zijn voor het EK in eigen land.

Definitieve selectie:

Doel: Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Paris Saint-Germain), Sari van Veenendaal (Arsenal)

Verdediging: Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Kika van Es (Achilles '29), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Liza van der Most (Ajax), Kelly Zeeman (Ajax)

Middenveld: Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Jill Roord (FC Twente), Sherida Spitse (FC Twente)

Aanval: Lineth Beerensteyn (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Renate Jansen (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Lieke Martens (FC Rosengård), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool)

Standby lijst:

Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Merel van Dongen (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (FC Twente), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Paulina Quaye (Ajax) en Siri Worm (FC Twente).

"Het was een pittig proces en de concurrentie is erg groot", deelde Wiegman. Deze selectie heeft een brede internationale basis met maar liefst twaalf speelsters spelend als full prof in het buitenland. Oranje opent het toernooi tegen Noorwegen (16 juli in Utrecht) en speelt daarna tegen Denemarken (20 juli in Rotterdam) en België (24 juli in Tilburg).

Bron: OnsOranje/NOSSport. Lees meer: http://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-vrouwenelftal/69717/wiegman-kiest-oranje-selectie-voor-weuro-2017


Women’s Sports Agency heet Sheila van den Bulk van harte welkom!

Sheila van den Bulk heeft zich ook aangesloten bij Women’s Sports Agency. Op 6 jarige leeftijd is Sheila begonnen bij CVV Berkel. In 2007 heeft zij de overstap gemaakt naar ADO Den Haag vrouwen waar zij tot 2013 heeft gespeeld waar zij in 2012 de landstitel en beker heeft gewonnen en vervolgens won zij met haar team in 2013 weer de beker. Na deze successen was Sheila toe aan een nieuwe uitdaging welke zij zocht in Noorwegen waar zij een half jaar bij IL Sandviken en 2 jaar bij Kolbotn IL heeft gespeeld. In 2016 maakte zij de overstap naar de Zweedse competitie waar zij nu nog steeds speelt voor Djurgarden IF in Stockholm.

Als International heeft Sheila alle jeugdelftallen doorlopen en in 2016 werd haar droom eindelijk waarheid en heeft zij haar debuut mogen maken voor het A-elftal van Oranje tegen Zuid Afrika. Welkom bij Women's Sports Agency Sheila!


Michelle Hendriks verlengt contract bij PSV:

Michelle Hendriks heeft haar contract bij PSV vrouwen met twee seizoenen verlengd. Michelle, helaas geblesseerd geraakt aan haar knie, is hard op weg om weer fit te worden. "Ik ben blij en trots dat ik bij PSV mag blijven spelen. Het vertrouwen wat PSV mij geeft doet erg goed en motiveert mij nog meer om nog sterker en nog fitter terug te komen".

Maar liefst zeven speelsters verlengden hun contract waardoor de kern van de ploeg intact blijft. Succes Michelle!


1: Van toptalent naar prof met Women’s Sports Agency

De weg naar de top is er een van vallen, opstaan en weer doorgaan. Herkenbaar? Om de top te bereiken heb je een bepaald talent nodig maar wat is talent eigenlijk?

Talent is een vaardigheid welke je gemakkelijk afgaat, waar je weinig moeite voor hoeft te doen en wat toch veel oplevert. Talent is aangeboren en het raakt alles om je heen. Wanneer een talent Women’s Sports Agency heeft gevonden of wanneer Women’s Sports Agency talent heeft gevonden, wordt de focus gelegd op de ontwikkeling van dat talent. Samen maken we een plan om toe te werken naar het hoogst haalbare. Vaak hoor ik in de verschillende gesprekken welke ik heb met sporters, “ik wil belangrijk zijn voor mijn team”,  “ik wil graag het verschil maken” of “ik wil het team dragen”. Dat zijn natuurlijke mooie uitspraken maar hoe doe je dat, hoe kom je daar? Hoe ga jij het verschil maken? Dan zal je toch eerst moeten weten of je daar al bent of nog naar toe aan het groeien bent of dat er misschien wel een andere functie binnen het team voor jou is weg gelegd dan bijvoorbeeld het team dragen.

Wanneer je naar het einddoel toe aan het groeien bent kan het goed zijn om deze eerst nog even te parkeren en de focus bijvoorbeeld te leggen op het ontwikkelen van je inzicht, verbeteren van aannames, leren doseren van je loopacties of verminderen van baalmomentjes. Uit topsport is gebleken dat succesvolle talenten zich vooral richten op het proces en minder op het resultaat.

Om jezelf te blijven ontwikkelen is het heel belangrijk dat je de juiste mensen en de juiste begeleiding om je heen krijgt. Bij Women’s Sports Agency staat naast bijvoorbeeld contractonderhandelingen, talentontwikkeling centraal.

ANGELA VERDOES


Nadine Noordam sluit zich ook aan bij Women's Sports Agency

Nadine Noordam is haar voetbalcarrière op 6 jarige leeftijd begonnen tussen de jongens bij Sv Honselersdijk en heeft daarna, net als Mandy van den Berg bij RKVV Westlandia gespeeld. Vervolgens maakte Nadine de stap naar jong ADO Den Haag Vrouwen en het duurde niet lang voordat ze haar debuut bij het eerste elftal maakte. Daarnaast maakt Nadine deel uit van de selectie van Oranje onder 19 jaar.

“Ik heb voor Women's Sport Agency gekozen omdat ik er gelijk een goed gevoel bij had. Het eerste gesprek verliep soepel en het voelde snel vertrouwd. Ik vind het belangrijk dat ik niet alleen ondersteuning krijg buiten het voetbal om, maar ook daarbinnen. Angela heeft veel ervaring en verstand van voetbal, dus zij kan mij goed helpen. Dat vind ik heel belangrijk, ik kan daar veel van leren," vertelt Nadine enthousiast.


Angela Verdoes is weer helemaal terug in het vrouwenvoetbal.

Door Welmoed de Lang, Leidsch Dagblad 3 november 2016

Als Angela Verdoes (40) haar interview in het LD uit 2001 erbij pakt, toont zich een opgewekte en avontuurlijke frisse blik. De Katwijkse rechtsbuiten is op dat moment een korte tijd terug uit de VS van de vier jaar die ze er in totaal zou voetballen. ,,Een fantastische ervaring en ik had het nooit willen missen. Maar het zou eigenlijk niet moeten hoeven. Je wilt natuurlijk het liefst dat het in Nederland zo geregeld is dat voetbalsters er hier ook van kunnen leven. Maar dat kon in die tijd al helemaal niet.”

Verdoes gaat in de vrouwenvoetbalwereld aan een tweede leven beginnen. Ze wordt ‘zaakwaarnemer’ en heeft haar eigen Women’s Sports Agency opgericht. Vanaf heden gaat de voormalig aanvalster van onder andere Ter Leede, Franklin Pierce en Boston Renegades haar kennis en ervaring inzetten bij het begeleiden van voetbalsters. 12 Jaar als operationeel manager van een Katwijks kinderopvangbedrijf gaf haar ook nog eens een extra brok maatschappelijke ervaring. ,,Ik heb daar alles meegemaakt. Groeien van vijf naar zestien vestigingen en daarna een tijd van krimp toen de overheid de budgeten weer terugdraaide. Ik vond dat fantastisch en heb er heel veel geleerd. Maar ik merk dat mijn passie weer begint te kriebelen, het voetbal.”

Het begon nadat oud-ploeggenoot Sarina Wiegman haar in 2009 als trainer van ADO Den Haag om hulp vroeg. De toen net gestarte eredivisieclub moest op de Faeröer Eilanden Champions League spelen. ,,Er moest van alles geregeld worden; tickets, hotel, eten, er moesten vergaderingen over spelregels worden bijgewoond. Allemaal zaken waar een trainer en speelsters zich niet mee bezig willen en ook niet zouden moeten hoeven houden. Ik merkte dat me dat goed afging en ik het ook hartstikke leuk vond. Ik vind het fantastisch als ik meiden kan helpen om een topprestatie te leveren.”

Verdoes ‘bracht’ Oranje-aanvoerder Mandy van den Berg in 2012 vervolgens van ADO naar het Zweedse Vittsjö. Na die vrijblijvendere opdrachten wil ze na een moeilijke periode rondom het overlijden van haar zus zich er nu als zelfstandige definitief op toeleggen; contractbesprekingen met clubs of sponsoren, carrièreplanning, maar ook een luisterende oor zijn bij tegenslagen. ,,Je snapt zo goed wat die meiden meemaken. Hoe het is om in het buitenland te spelen, als je geblesseerd bent of op de bank beland. Ik hoor dat vaak als klacht over de grote kantoren waar vooral mannelijke profvoetballers begeleidt worden. Er is nauwelijks extra aandacht buiten de contractbesprekingen om. Terwijl dat zo ontzettend belangrijk is voor een speelster.”

Ze heeft nog altijd goede contacten in Amerika, maar inmiddels ook in bijvoorbeeld Zweden en Engeland. ,,Daarbij durf ik wel te zeggen dat ik betere contracten regel dan een gemiddeld ander. Ik haal het onderste uit de kan. Daar komt toch weer mijn sportmentaliteit om de hoek kijken. Ik wíl scoren. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Ik ga tot het gaatje voor iemand.” Het is tekenend dat ze in haar voetballeven echter niet te beroerd was om ook voorzetten te geven. Haar record of assists behoort nog altijd tot de all-time highs in de VS. Hoewel ze in 1999 met Franklin Pierce de landstitel voor ‘kleine’ Universiteiten (Division 2) won, ze vier keer tot de final-four reikte, kwam het niet tot een oproep voor Oranje. ,,In de VS kwam niemand kijken. Daarbij moest je financieel veel inleveren om in Oranje te kunnen spelen. Dat is inmiddels al veel beter, maar ook nu is het nog alles behalve ideaal. Nog steeds zijn veel zaken voor vrouwen veel minder goed geregeld dan voor mannen. Ik draag er graag aan bij om dat te verbeteren. Een voetbalster moet zich alleen hoeven bezighouden met voetballen. Laat mij maar de ballast uit handen nemen waardoor zij zich optimaal op hun sport kunnen concentreren.”

Contact opnemen

Nachtegaallaan 73,
2224 JD, Katwijk
Nederland

angela@womenssportsagency.com


(+31) 6 14405585
( ook bereikbaar via WhatsApp)